«Іскру» можуть залишити без газопостачання. Працівники мітингують

13 травня, працівники ПАТ «Іскра» вийшли на мітинг через загрозу відімкнення підприємства від газопостачання.

Працівники підприємства обіцяють повторити свою акцію протесту. 
Про це розповіла в. о. заступника генерального директора ПАТ «Іскра» з правових питань Лілія Манівська, - пише «Вголос».

За її словами, мітингувало близько 200 працівників. Водночас, акція не принесла результату - «Львівгаз» не захотів домовлятись із мітингувальниками. Працівники пообіцяли влаштувати ще одну акцію протесту, але вже під стінами Львівської ОДА.

Крім вимог не припиняти газопостачання підприємства, мітингувальники просять Львівську обласну державну адміністрацію та Львівську міську раду сприяти збереженню робочих місць та вплинути на ПАТ «Львівгаз» щодо підписання документів, необхідних для видачі ТОВ «Спектргаз» ліцензії на розподіл природного газу для ПАТ «Іскра».

Суть конфлікту

В. о. заступника генерального директора ПАТ «Іскра» пояснила, що постачання газу для ПАТ «Іскра» відбувається через газопровід «ГРС Винники – Іскра» з 1978 року.  До газопроводу також приєднано мережі ПАТ «Львівгаз» для постачання газу населенню у 5 населених пунктів. ПАТ «Львівгаз» хотів отримати газопровід у безоплатне користування з січня 2014 року для того, щоб ПАТ «Іскра» за розподіл газу для власного виробництва щорічно сплачувало ПАТ «Львівгаз» як ліцензованому монополісту 6 млн грн. ПАТ «Іскра» не погодилося платити ПАТ «Львівгаз» за користування своїм газопроводом.

ПАТ «Львівгаз», не змігши в судовому порядку отримати в безоплатне користування газопровід, почав будівництво іншого газопроводу паралельно наявному газопроводу «ГРС Винники – Іскра».

Лілія Манівська розповіла, що для отримання дозволу на початок будівельних робіт ПАТ «Львівгаз» подало «недостовірні дані», вказавши, що «відбувається реконструкція діючого газопроводу». Державна архітектурно-будівельна інспекція, дізнавшись про це, скасувала цей дозвіл.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: