Сайт «Миротворець» закривають

0d402c4ff8afacf93637cf185188b46c1457121957

Про закриття сайту повідомили в центрі «Миротворець».

Про закриття сайту повідомили в центрі «Миротворець».

«Беручи до уваги реакцію, яку викликала публікація списку журналістів, акредитованих терористичною організацією «ДНР», вимоги уповноваженої з прав людини Лутковської, а також вічно стурбованого і стурбованого Євросоюзу, а також антиукраїнськи налаштованих журналістів України на чолі з заступником міністра інформаційної політики України Поповою, Центр «Миротворець» прийняв непросте рішення про закриття сайту», - йдеться у повідомленні від Центру.

У Центрі «Миротворець» також повідомили, що наразі співробітники проводять архівування всієї наявної інформації, яка пізніше буде викладена у відкритий доступ таким чином, аби будь-хто зміг її завантажити і розгорнути локально на своєму комп'ютері.

Нагадуємо, що скандал із сайтом «Миротворець» спалахнув через публікацію персональних даних українських, а також іноземних журналістів, які мали акредитацію у бойовиків. Журналісти написали спільне звернення із вимогою прибрати їхні дані з сайту.

Водночас, дискусія тривала кілька днів, Антон Геращенко відхрестився від оприлюднення персональних даних. А представники Євросоюзу засудили дії «Миротворця».

Відтак новина про закриття сайту «Миротворець» викликала чималий резонанс у суспільстві.

«Вважаю великою втратою закриття сайту Миротворець, який зібрав величезну доказову базу щодо зрадників, сепаратистів і терористів всіх мастей. На жаль, скандал показав, як мало людей готові боротися з реальними загрозами національній безпеці країни. Чим вужче коло професіоналів, тим згуртованіші вони будуть в результаті розв'язаного цькування. Святе місце порожнім не буває, робота буде продовжена», – на своїй сторінці у Фейсбук написав політтехнолог Тарас Березовець.

«Це пряма і переконлива перемога тих європейських сил, які ніяк не визнають, що події на Донбасі - це агресія Росії проти України, і продовжують лепетати про "мову миру" і необхідність для українців, замість захисту своєї країни, лізти цілуватися з тими, хто вбиває їх на сході. І, звичайно ж, це блискуча перемога Кремля руками тих панів в ЄС, яким до свербіння хочеться продовжувати дружбу з російським фюрером. За допомогою наших рідних чиновників і "споживачів" грантів», – написав у Фейсбук народний депутат, військовий експерт, координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук.

«Сайт "Миротворець" закривається. У зв'язку зі скандалом, в зв'язку з тиском, в зв'язку з кримінальними справами, - внаслідок публікації списку журналістів, акредитованих маріонетками "ДНР". Вітчизняній війні з окупантами і колабораціоністами завдано серйозної шкоди.

Я твердо переконаний, що жоден український журналіст не може "акредитуватися" в так званих «ЛНР/ДНР». Це нонсенс - під час війни їздити на уклін до супротивника, проходити якісь "офіційні" процедури, щоб мати можливість "робити об'єктивні репортажі". Війна стосується всіх громадян нашої країни, і журналісти - не виняток. Винятковою ситуацією може бути поїздка в стан ворога для визволення полонених; скорботна місія з пошуку тіл загиблих солдат. Усе.

Все інше - угода з совістю і ні що інше, як зрада тих, хто воює за цю країну. Зрадниками також є вищі державні мужі, провідні "переговори" з терористами; члени уряду, які укладають договори з агресором; ділки, які ведуть бізнес на окупованих територіях, в Криму, і в Російській Федерації», – написав відомий волонтер Юрій Касьянов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: