Справа тернопільських прокурорів: одного посадовця заарештовано, інший – під домашнім арештом

Оголошено про підозру в одержанні неправомірної вигоди заступникові прокурора Тернопільської області та керівникові Тернопільської місцевої прокуратури.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив заступник Генерального прокурора України - керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

«Слідчим суддею Солом'янського районного суду міста Києва розглянуто клопотання прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та обрано запобіжний захід - тримання під вартою, з альтернативою внесення застави у розмірі 500 000 грн. одному та застосовано цілодобовий домашній арешт щодо іншого правоохоронця, які обґрунтовано підозрюються у вимаганні хабара в розмірі понад 300 000 гривень», – написав Холодницький.

А також додав, що попередньо у вказаному провадженні повідомлено про підозру першому заступнику керівника Тернопільської місцевої прокуратури та двом високопосадовцям Головного управління Національної поліції в Тернопільській області.

Нагадаємо, у лютому співробітники Національного антикорупційного бюро та Служби безпеки України у Тернополі викрили масштабну корупційну схему, організовану високопосадовцями прокуратури та поліції у Тернопільській області.

За даними СБУ, 11 тернопільських правоохоронців систематично вимагали хабарі за закриття кримінальних проваджень на стадії досудового розслідування.

У межах розслідуваного кримінального провадження відбулося понад 40 обшуків. Зокрема, у службовому кабінеті заступника прокурора Тернопільської області було вилучено 50 тис. доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: