Україна разом з МВФ розробить стратегію пенсійної реформи

МВФ та Уряд України розроблять генеральну стратегію реформування пенсійної системи.

Про це йшлося під час зустрічі віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко з представниками місії Міжнародного валютного фонду на чолі з керівником місії Роном ван Роденом, інформує прес-служба Кабміну.

Головним питанням обговорення стало комплексне реформування пенсійної системи України, подолання дефіциту і збалансування бюджету Пенсійного фонду.

Віце-прем’єр-міністр України розповів про вжиті Урядом кроки протягом 2015 – початку 2016 року щодо наведення порядку у пенсійній системі України.

«Незважаючи на відсутність формальних підписів, ми рухалися за тією програмою, яка була попередньо узгоджена з МВФ. Ми виконували і будемо виконувати взяті на себе зобов’язання щодо реформування пенсійної системи, адже ми чудово розуміємо, що це потрібно насамперед Україні і громадянам України», - сказав Павло Розенко.

Він нагадав представникам місії, що Уряд в минулому році вніс до Парламенту низку законопроектів, які передбачають, серед іншого, запровадження накопичувального рівня пенсійного забезпечення та зняття з Пенсійного фонду невластивих йому видатків. «Ці заходи, а також детінізація заробітних плат, яку ми очікуємо внаслідок зниження ЄСВ, – це ті кроки, які реально можуть дати ефект щодо скорочення дефіциту Пенсійного фонду», - зауважив він.

Сторони домовилися вже найближчим часом спільно розробити генеральну стратегію реформування пенсійної системи та до завершення роботи місії в Україні погодити першочергові кроки щодо наведення порядку в системі пенсійного забезпечення та подолання дефіциту бюджету Пенсійного фонду, які необхідно здійснити вже до кінця поточного року.

«Я зроблю все можливе для того, щоб Уряд України якнайшвидше виробив спільне бачення пенсійних змін та відстояв необхідність їх впровадження перед Парламентом. Ми готові до швидких і рішучих кроків, які в короткостроковій перспективі сприятимуть підвищенню якості і рівня життя українців та стануть підґрунтям подальших позитивних змін у майбутньому», - запевнив Павло Розенко.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: