Уроки гуманізму: ТОП-5 відомих висловів святого Івана Павла ІІ

pope-john-paul-ii_discoveries-ukrainian-roots

Сьогодні до Львова прибувають реліквії святого Івана Павла ІІ. Папські пам’ятки перебуватимуть у церкві Різдва Пресвятої Богородиці. Відтак всі охочі віряни зможуть вклонитися реліквіям одного з найвідоміших пап в історії людства.

Час перебування на Святішому престолі Івана Павла ІІ ознаменованим багатьма знаковими подіями, його висловлювання охоче цитують богослови та науковці, а ось, на нашу думку, кращі з них:

«Людство повинно знайти в собі мужність замінити закон сили законом права».

«Я благаю вас! Ніколи,  ніколи не втрачайте надії, не майте сумнівів, ніколи не втомлюйтеся і ніколи не сумуйте. Не бійтеся».

З листа до митців:

«Ніхто, краще від вас, митців, геніальних творців краси, не може відчути частки того пафосу, з яким Бог на світанку творення поглянув на діло своїх рук. Трепет цього почуття незліченну кількість разів відбивається в по­глядах, якими Ви, як і митці всіх часів, захоплені таємничою силою звуків та слів, барв та форм, милувалися ділом вашого нат­хнення, спостерігаючи те таїнство сотворення, до якого Бог, єдиний Сотворитель всіх речей, хотів у певний спосіб Вас долучити».

Із зустрічі з українською молоддю у Львові 26 червня 2001 року:

«Майбутнє України великою мірою залежить від вас і від тієї відповідальності, яку ви зумієте взяти на себе. Бог не забариться, щоб благословити ваші зусилля, якщо спрямуєте своє життя на великодушне служіння родині й суспільству, ставлячи спільне добро вище від особистих інтересів».

З енцикліки «Mater et Magistra», присвяченій соціальним питанням, яка побачила світ 1961 року:

«Ми мусимо урочисто проголосити, що людське життя повинно передаватися у родині, заснованій на одному і нероздільному подружжі, піднесеному для християн до гідності Святої Тайни».

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: