За працевлаштування українців візьметься Чехія

Чехія працевлаштує 5 тисяч українців через львівське консульство. Поопри десятимільйонне населення цієї країни, станом на кінець першого кварталу 2016 року на ринку праці вільними залишається понад 117 000 вканасій. Найбільше недостатність робочої сили відчуває промисловість держави. Про це пише Zaxid.net.

Чехія працевлаштує 5 тисяч українців через львівське консульство. Поопри десятимільйонне населення цієї країни, станом на кінець першого кварталу 2016 року на ринку праці вільними залишається понад 117 000 вканасій. Найбільше недостатність робочої сили відчуває промисловість держави. Про це пише Zaxid.net.

Для заповнення вакантних місць уряд розробив і схвалив пілотний проект спрощеної процедури працевлаштування спеціалістів з України. Мова йде про полегшення процесу отримання довготермінової робочої візи у загальному для 5 тисяч українських висококваліфікованих працівників та робітників середньої технічної ланки кожного року. Згідно з оприлюдненим урядом механізмом, роботодавець шукає потрібного фахівця, укладає угоду і подає документи в консульську установу. Працівники дипустанови призначають коротку співбесіду з потенційним працівником.

"Для мешканців українського прикордоння Чехія є другою країною після Польщі, куди вони найчастіше скеровують свої погляди у пошуках заробітку. Причому, йдеться не про короткотермінові, сезонні поїздки, а зазвичай перебування у півроку або рік, стверджує голова Асоціації роботодавців Львівщини Зеновій Бермес.", - йдеться у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: