Усім комуністичним назвам - новий паспорт

131313131313-13131313131313131313-2

Український Президент Петро Порошенко хоче якомога швидше завершити процес декомунізації. Більше того, Гарант Конституції запевняє, що це питання національної безпеки, пише Укрінформ.

Український Президент Петро Порошенко хоче якомога швидше завершити процес декомунізації. Більше того, Гарант Конституції запевняє, що це питання національної безпеки, пише Укрінформ. Таку заяву очільник держави зробив під час свого виступу а церемонії вшанування пам’яті жертв політичних репресій у Національному історико-меморіальному заповіднику «Биківнянські могили».

Цього тижня я уважно стежив за дискусією в Раді на цю тему – не тільки ж про генерального прокурора думав. Яке рішення я порадив би народним депутатам? Інтереси національної безпеки вимагають завершення декомунізації. З цього випливає, що ті, хто ще не перейменувався, мають таки назватися по-новому – крапка!», - зазначив Порошенко.

За словами Президента, на даний час нові назви отримали 688 населених пунктів і 15 районів, а за півтора року в обласних центрах свої назви змінили близько тисячі вулиць.

"Ви лише уявіть, як же було засмічено Україну цим радянсько-російським ідеологічним мотлохом! Навіть при таких темпах демонтажу в країні ще й досі залишається до тисячі монументів кривавому Іллічу. Та хіба не в наших силах дати громадам додатковий термін і ще одну можливість прийняти рішення, самим обрати собі іншу назву? Імена катів з карти України – геть, це не обговорюється. А от яку назву обрати собі на майбутнє – хай громади вирішують самі. Єдине застереження – не повертатися до імперських найменувань. Я не дозволю, щоби карту України знову заплямували новоросійськими топонімами! Ми маємо завершити декомунізацію, тому що це питання є питанням національної безпеки. Рівно як і нашої відповідальності на майбутнє, і морального обов’язку перед мільйонами і мільйонами українців, винищених більшовизмом», - наголосив Гарант конституції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: