Для врятованих з незаконного утримання ведмедів, поблизу Львова, збудують сучасний притулок

бурий ведмідь

Фінансуванням будівництва займається австрійська благодійна зоозахисна організація «Чотири Лапи». Притулок відповідатиме стандартам Організації з благополуччя тварин та безпеки.

19 травня, на Львівщині в с. Домажир, Яворівського району буде закладений перший камінь сучасного будівництва ведмежого притулку - «Домажир».

Фінансуванням будівництва займається австрійська благодійна зоозахисна організація «Чотири Лапи». Притулок відповідатиме всім стандартам Організації з благополуччя тварин та безпеки.

Будівництво триватиме до 2018 року. Завдяки розташуванню поблизу Львова та в межах Біосферного резервату «Розточчя» Ведмежий притулок стане однією з головних туристичних визитівок регіону.

В коментарі і/а Дивись.info представник організації «Чотири Лапи» Марина Шквиря розповіла, що саме будівництво буде коштуватиме більше 1 мільйона євро.

«Благодійна організація збудувала вже кілька притулків, які не перший рік існують в Німеччині, Австрії, Болгарії і Косово, є ще маленький притулок під Житомиром, в с. Березівка, в якому знаходяться 5 ведмедів», - сказала Марина Шквиря.

Також вона додала, що притулок площею 20 га зможе прийняти 15-20 ведмедів, що будуть жити в умовах, наближених до дикої природи.

Як повідомила в коментарі і/a Дивись.info зоозахисник, експерт Національного екологічного центру України Наталія Вишневська, за її даними у неволі знаходяться близько 200 ведмедів.

«Незважаючи на заборону використання ведмедів для цькування мисливськими псами на станціях притравки, в таких умовах перебувають, ще близько від 50 до 80 тварин. Ще велика кількість ведмедів тримають у крихітних клітках біля ресторанів та готелів по всій країн, лише для розважання туристів чи тренування мисливських псів», - сказала Наталія Вишневська.

Також вона додала, що Львівська держекологічна інспекція, яка б мала робити перевірку тих закладів, подекуди просто її ігнорує або роблять це дуже повільно.

У церемонії візьмуть участь засновник та президент Організації «Чотири лапи» Гельмут Дунглер, керівництво Міністерства екології та природних ресурсів України, Львівської обласної державної адміністрації, а також інші представники української влади. Зведення Ведмежого притулку - Домажир є важливою віхою у Програмі Організації «Чотири Лапи» з покращення ситуації з ведмедями в Україні.

На даний час «Чотири лапи» змогли врятувати п’ятьох бурих ведмедів в Україні. Після порятунку з незаконного утримання ведмеді насолоджуються життям в Центрі порятунку ведмедів «Надія» поблизу Житомира. Організація також втілила в Україні кілька проектів по безпритульних тваринах.

Додамо, що бурий ведмідь занесений до Червоної книги України, і знаходиться під особливим охоронним статусом і захищена міжнародними конвенціями.

Шумак Юрій

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: