На Львівщину приїдуть євроревізори і перевірятимуть проекти, які фінансував ЄС

Делегація у складі депутатів Європарламенту 16-17 травня відвідає Київ з метою перевірки належного витрачання фінансової допомоги ЄС на проведення в Україні реформ.

Про це повідомляє Укрінформ.

«Депутати, які є членами комітету з бюджетного контролю, відвідають Україну у рамках місії щодо перевірки використання фінансової підтримки для стабілізації та реформ в Україні з боку ЄС після революції на Майдані», - заявили у Європарламенті.

Як зазначається, члени Комітету Європейського парламенту з бюджетного контролю, які відповідають за контроль над витратами коштів ЄС, відвідають Україну, аби побачити на місці, у який спосіб витрачається допомога Євросоюзу. Також вони прагнуть дізнатися, як Україна бореться проти корупції і чи вона впливає на фінанси ЄС.

Програма візиту складатиметься з двох частин. Перша частина візиту проходитиме у Львівській області. Її мета – спостерігати за проектами, що фінансуються ЄС, та транскордонною співпрацею з Євросоюзом. Делегація планує відвідати проекти за межами Львова. Йдеться, зокрема, про такі міста, як Дрогобич або Самбір, і такі села, як Моршин, Пісочне або Луки, де проекти ЄС було завершено.

Делегація депутатів Європарламенту складатиметься з чотирьох представників:

- Інге Гресслє (голова місії; Європейська народна партія, Німеччина);

- Йоахім Целлер (Європейська народна партія, Німеччина);

- Дерек Воган (група Прогресивного альянсу соціалістів і демократів, Об’єднане Королівство);

- Рішард Чарнецкі (група Європейських консерваторів і реформістів, Польща).

Делегацію євродепутатів супроводжуватимуть член Європейського суду аудиторів (Саболч Фазакас; його візит ще остаточно не підтверджено), а також двоє представників Групи підтримки України Генерального директорату Європейської комісії з питань сусідства та перемовин про розширення.

Друга частина візиту відбуватиметься у Києві. У столиці члени делегації зустрінуться з представниками центральної влади – Верховною Радою та нещодавно приведеними до присяги представниками уряду. Під час зустрічі члени місії поцікавляться, як Україна бореться проти системної корупції та як на центральному рівні здійснюється управління фінансами ЄС. У Верховній Раді члени Комітету зустрінуться зі своїми колегами з відповідного органу в дусі нещодавно підписаної угоди про співпрацю між Європейським парламентом і Верховною Радою. Також делегація зустрінеться з представниками антикорупційних органів, створених після Майдану. Окрім того, передбачені зустрічі з представниками громадянського суспільства, органів контролю за боротьбою проти корупції та журналістами, які працюють у сфері розслідувань.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: