У Карпатах прогнозують туристичний бум, а сезон відкривали пивним вікендом

puvo5

У курортному Яремчі Івано-Франківської області відбувся пивний фестиваль, який зібрав понад триста гостей зі всієї України та з-за кордону.

У курортному Яремчі Івано-Франківської області відбувся пивний фестиваль,  який зібрав понад триста гостей зі всієї України та з-за кордону.

Фестиваль відгримів у рамках відкриття літнього туристичного сезону. Експерти туристичної галузі кажуть, що цього року українці роблять ставку на відпочинок у власній країні. Через знецінення гривні, інфляцію, не кожному по-кишені влаштовувати відпустку за кордоном. У Карпатах прогнозують туристичний бум. Там розвивається не лише відпочинковий, а й діловий туризм.

На пивному фестивалі виступали відомі «селебрітіс»: співаки Віталій Козловський та Арсен Мірзоян, співачка Тетяна Решетняк, телеведучі Тетяна Гончарова, Соломія Вітвіцька, В’ячеслав Соломко, ресторатор і телеведучий Михайло Плотніков, гурт «Українські барви». Не бракувало і VIP-гостей – член дегустаційної комісії, організатор XXI Європейського конкурсу виробників пива за мюнхенськими стандартами у місті Мішкольц (Угорщина) Іштван Барецький. Ведучими свята були  відомі тележурналісти – Тетяна Гончарова та В’ячеслав Соломка.

Пивний фестиваль пройшов у традиціях баварського пивного свята – на свіжому повітрі, зі стравами гриль-меню. Гостей пригощали пивом, звареним на одній з приватних броварень  Івано-Франківської області. Це пиво здобуло перше місце у  XXI Європейському конкурсі виробників пива в місті Мішкольц (Угорщина). За золоту медаль боролися 140 європейських виробників пива. Пивоварня працює за новітніми технологіями, але водночас зберігає кращі  традиції пивоваріння древнього Станіславова (сучасний Івано-Франківськ). Ці традиції  зародилися  у XVIII столітті завдяки відомому пивовару  Седельмайєру.

Під час концерту Тетяна Решетняк (екс-учасниця гурту «Гарячий шоколад»,  солістка) разом зі співаком Арсеном Мірзояном виконали відомий хіт We Are the Champions на підтримку Джамали. Гості та артисти виконали Гімн України. Так феєрично відсвяткували перемогу України на Євробаченні.

Тетяна Решетняк розповіла,  що гори для неї є другим домом. Уродженка Чернівців у дитинстві часто проводила час у бабусі в Івано-Франківську та Яремче. «Люблю ліс та гірські річки, – розповіла Тетяна Решетняк. – В дитинстві найбільше любила збирати гриби, мріяти й слухати тишу. Можу годинами дивитися на водоспад в Яремче та медитувати».

 

Співак Віталій Козловський вирішив здивувати гостей тим, що п’є не пиво, а вино. Попросив, щоб на сцену йому принесли келих білого вина. Каже, що пиво не любить. Серед пісень, які заспівав на пивному фестивалі була «Червона рута». Співак привіз у Яремче свого батька Віталія Сергійовича. Вони разом  гуляли біля водоспаду, збирали м’яту, розмовляли, жартували та згадували минуле.  «У Яремче ми з татом помінялися ролями, ­– каже Віталій. – Коли я був маленьким, він постійно брав мене з собою у відрядження. Сьогодні я взяв його з собою до Яремче. Він живе один у Львові, я – в Києві, мама – в іншій країні (Італії), тому батько належить сам собі. Відвідини Яремче для нього – така щаслива мить. Особливо, якщо є нагода  провести декілька днів зі мною». А за кілька тижнів Віталій Козловський планує повернутися до Яремче ще раз. Але з собою візьме свою дівчину Раміну.

Співак Арсен Мірзоян теж запалював публіку фестивалю своїми піснями. Напередодні фесту він  проїхав на велосипеді кілька десятків кілометрів, також  скупався у гірському водоспаді Ман’явський скит. «З Яремче є багато цікавих маршрутів, – зазначив Арсен. – Можна, наприклад, поїхати в Буковель, на три найкращі водоспади Карпат. Дуже люблю активний відпочинок, красиві краєвиди та чисте повітря. Все це в комплексі дозволяє всьому поганому вивітриться з голови та надихає на створення нових пісень».

Пивний фестиваль фінішував конкурсами для поціновувачів пива. Головний приз, за який боролися понад десять учасників — річний запас пива (сто літрів). Згідно з умовами, потрібно було придумати слоган для пивного бренду. З цим завданням найкраще впорався  учасник соціального проекту «Переможці» Андрій Забігайло, який пройшов службу в зоні АТО.

Антон КРАВЕЦЬ

Фото організвторів фестивалю

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: