В Україні триває кампанія з легалізації злочинного угруповання Януковича, – журналіст

500x359

Сьогодні Дарницький суд Києва розглядатиме позов кримінального авторитета Юрія Іванющенка, більш відомого як Юра Єнакієвський, проти головного редактора сайту Цензор.НЕТ Юрія Бутусова.

Про це Дивись.info повідомив сам журналіст.

Які саме претензії Іванющенко висуває, Юрій Бутусов не знає, натомість припускає, що це частина кампанії з легалізації Юрія Іванющенка як в Україні, так і в Європі.

«Кампанія легалізації Іванющенка практично відбулася. Зараз рішенням Дарницького суду він, найімовірніше, вже зняв або знімає з себе усі обмеження на перебування у Європі, Європейському Союзі, користування своїм майном. Тому все це частина кампанії з легалізації злочинного угруповання Януковича в Україні», – сказав Юрій Бутусов.

Журналіст зазначив, що ця справа – це виклик усій правоохоронній системі України.

«Події вже розвиваються. Один суд вже зняв з розшуку Юрія Іванющенка (Дніпровський суд, суддя Чаус – ред.). Це рішення ухвалено усупереч будь-якому здоровому глузду. Інший суд, Печерський, відмовився розглядати повторне звернення Генеральної прокуратури щодо повторної передачі у розшук Юрія Іванющенка. Будемо сподіватися, що новий Генеральний прокурор Юрій Віталійович Луценко, розуміючи, який виклик для всієї правоохоронної системи кинув Дніпровський суд в особі судді Чауса, все ж прийме рішення про затримання  Іванющенка і зніме цю ганебну пляму з України, загалом, і правоохоронних органів, зокрема», – наголосив журналіст.

Втім, Юрій Бутусов переконаний: однієї зміни Генерального прокурора не досить, аби змінити усю правоохоронну систему.

«Звичайно, що мають відбутися комплексні зміни, але потрібно змінювати кадри. На жаль, ми бачимо тільки одну спробу заміни кадрів – це у Національній поліції. Усі інші спроби заміни кадрів не відбуваються, а без цього оновлення не можливо говорити про якісні зміни», – сказав Бутусов.

Довідка:

Юрій Іванющенко (Юра Єнакієвський) вважався «сірим кардиналом» Партії регіонів. За часів Януковича мав вплив на стратегічно важливі державні інститути. Наприкінці січня 2015 року Головне управління боротьби з організованою злочинністю МВС України оголосила Юрія Іванющенка у розшук. Генпрокуратура підозрює його в організації розтрати чужого майна та незаконному збагаченні в особливо великих розмірах за такими статтями Кримінального кодексу України:

ч. 3 ст. 27 (види співучасників);

ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу (привласнення, розтрата майна в особливо великих розмірах);

ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою).

З поля зору правоохоронців він зник 15 грудня 2014 року. Голова міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков заявляв, що Іванющенко організовував і фінансував «тітушок», які викрадали, били і вбивали активістів Євромайдану в лютому 2014 року.

У січні український суд наклав арешт на грошші Іванющенка в сумі понад 72 млн. швейцарських франків, які зберігаються на його рахунках у банках Швейцарії. Генеральна прокуратура заарештувала його рахунки в банках України та автопарк, а для накладення арешту на грошові кошти за кордоном були направлені запити про міжнародно-правову допомогу в Латвію, Монако і Швейцарію.

Але вже у квітні суддя Дніпровського районного суду Микола Чаус скасував розшук Юрія Іванющенка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: