Журі на «Євробаченні» від України відчувало моральний тиск з боку суспільства – Аласанія

Причина, чому члени журі від України на «Євробаченні-2016» не дали жодного балу учасникові з Росії, – це моральний тиск із боку суспільства, вважає генеральний директор Національної телекомпанії Зураб Аласанія.

Про це повідомляє Радіо Свобода

«На це журі був тиск із боку суспільства, скажімо так. Кожен із них – жива людина. Вони були тут, і вони розуміють, що після того, як вони віддали б голос за Росію, то кожен із них подумає: а що про мене подумають мої близькі, мої співробітники або ще хтось? Ніхто не став би розбиратися, чому вони віддали, наприклад, Лазарєву голоси – їх просто заплювали б», – сказав Аласанія в ефірі Радіо Свобода.

При цьому він погоджується з твердженням, що Україна не має уподібнюватися до Росії.

Цього року у фіналі «Євробачення-2016» бали учасникам виставляли глядачі і журі від кожної країни окремо, тоді як попередніми роками їхні бали підсумовувалися й оголошувалися разом. Українські члени журі не дали жодного балу за виступ російського виконавця Сергія Лазарєва, так само як і російське журі нулем оцінило Джамалу.

Водночас українські глядачі дали Лазарєву максимальні 12 балів, а глядачі Росії нагородили Джамалу 10 балами.

Врешті Джамала перемогла. Її пісня «1944» була присвячена трагедії депортації кримськотатарського народу у 1944 році. За правилами конкурсу, наступний конкурс має приймати країна-переможниця.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: