Антипутінський режисер зірвав у Каннах овації

Глядачі визнають прем'єру «Учня» Кирила Серєбрєннікова однією з найяскравіших подій 69-го Каннського фестивалю. Світова прем'єра стрічки відбулась у секції «Особливий погляд» – другій за значимістю після основного конкурсу.

У центр сюжету – історія старшокласника, який стає релігійним фанатиком, вступаючи в конфлікт з учителькою біології та мало не з усім світом.

«Особисто моє враження від цього фільму – найскравіше, це дуже цікава прем'єра», – розповідає Анна Корягіна, культурна менеджерка, студентка Університету Париж X Нантер. – Режисер представляв фільм зі своєю знімальною групою.

«Учень» – це досить жорстка картина Росії сьогодні, сучасної російської глубінки. Акторська робота фантастична, Кирило зняв переважно підлітків, які навчаються у старших класів і переживають певний катарсис через суспільство, у якому вони живуть.

Важливо додати, що Кірілл Серєбрєнніков є відомим режисером-постановником та успішним кінорежисером, котрий нещодавно знімав короткометражну роботу для виставки «Тіні забутих предків» у Києві. Щойно виставка завершилась, стало відомо, що іншу його роботу відібрали в Канни. Це дуже велика честь для кураторів і, мені здається, дуже гарна паралель, що Кирило, будучи прихильником України і маючи антипутінські погляди, цього року потрапляє до Канн».

Фільм «Учень» знято за п'єсою драматурга фон Майенбурга, котрий також уперше побачив стрічку в Каннах разом з іншими глядачами. Зйомок картини передував спектакль «(М)ученик» у «Гоголь-центрі» (створеному на базі розформованого Московского драмтеатру ім. Гоголя), що отримав п'ять номінацій на театральну премію «Золота маска». Як зазначив режисер, ця драма є «притчею про те, що може статись у Німеччині при настанні клерикалізму. А в Росії це вже відбувається».

«Це блискуча робота. Я дуже сподіваюсь, що українські глядачі побачать цей фільм на одному з наших кінофестивалів, ця стрічка однозначно заслуговує бути показаною в Україні», - додала Анна Корягіна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: