Депутати не підтримали законопроект «Про злодіїв у законі»

Сьогодні Верховна Рада провалила законопроект номером 1188 «Про злодіїв у законі», підтримали документ лише 178 народних обранців.

Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбук нардеп Антон Геращенко, який є співавтором документа.

Цим законопроектом в законодавче поле України вводилося юридичне тлумачення поняття - «злодій в законі», якого раніше не існувало.

«Я і група моїх колег, депутатів «Народного фронту» розробили цей закон у співпраці з фахівцями МВС та Національної поліції для того, щоб наше суспільство було захищене від цього згубного явища. Якби цей закон був би прийнятий, то у злодіїв в законі залишилося б два варіанти - виїхати з України або бути залученими до відповідальності», – написав Антон Геращенко.

Поняття злодія в законі законотворці запропонували витлумачити таким чином:

««Злодій в законі» – особа, яка є організатором і керівником злочинного співтовариства, що базується на достатньому авторитеті у кримінальному та тюремному середовищі, є активним прибічником кримінального способу життя та моралі, пов’язана обов’язком злочинного кодексу поведінки і традиціями кримінального світу, відносно якої формально виконано процедуру так званого коронування та керує іншими керівними особами злочинних угруповань відповідно до встановленої у злочинному товаристві ієрархії».

Антон Геращенко зазначив, що законопроект буде винесений на наступну сесію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: