Детектив по-одеськи: поліція затримала банду кілерів, яка планувала вбивство адвоката

Вбивство юриста, який є представником іноземного інвестора, поліція інсценувала. Зловмисників затримали працівники Департаменту внутрішньої безпеки та слідчі Національної поліції України за підтримки бійців відділу швидкого реагування поліції Одещини.

Крім підготовки до вбивства, затриманим інкримінують злочини, передбачені ще двома статтями Кримінального кодексу України. Також їх перевіряють на наявність корупційних зв'язків у місцевій поліції. Про це повідомили у Департаменті внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Оперативники Департаменту внутрішньої безпеки та слідчі Головного слідчого управління Національної поліції України спільно із працівниками Главку поліції Одещини задокументували злочинну діяльність банди. Правоохоронці з'ясували, що члени цієї банди впродовж кількох місяців готувалися до вчинення замовного вбивства адвоката, який є представником в Україні іноземного бізнес-інвестора.

Основним мотивом для вбивства адвоката стала його громадянська позиція, оскільки він публічно викривав оборудки із земельними ділянками у курортних районах області з боку окремих посадовців місцевої влади. Крім того, юрист мав на меті створити у прибережній зоні комплекс відпочинку із найсучаснішою інфраструктурою, який не мав би аналогів у Європі. Для цього адвокат планував залучити іноземні інвестиції.

Така діяльність викликала невдоволення і спротив представників місцевої влади, оскільки усувалися корупційна складова в організації туристичного бізнесу. Відтак, зникала можливість незаконного збагачення чиновників.

Крім того, поліцейські з'ясували, що члени банди викрали та незаконно утримували мешканця міста Одеси. Злочин вони вчинили з метою заволодіння квартирою викраденого чоловіка.

Як виявилося, подібним «бізнесом» зловмисники займалися упродовж декількох років: підшукували самотніх осіб, які зловживали спиртними напоями, викрадали, позбавляли волі і примушували потерпілих до переоформлення свого нерухомого майна, зокрема, і земельних ділянок.

Також оперативники Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції отримали інформацію, що бандити використовували корупційні зв’язки з окремими працівниками Головного управління Національної поліції в Одеській області. Вони надавали бандитам інформацію стосовно людей, які пізніше ставали потерпілими від рук викрадачів.

За всіма вказаними фактами Головним слідчим управлінням НПУ розпочато кримінальне провадження за трьома статтями Кримінального кодексу: 257 (Бандитизм), 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини), а також за статтями 14 (Готування до злочину) та 115 (Умисне вбивство).

Членів банди затримали. Вже проведено близько 30 обшуків у житлових і службових приміщеннях, а також в автотранспорті. При обшуках виявлено та вилучено вогнепальну зброю.

Подальші слідчі дії тривають.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: