Профспілковий лідер за припинення протестів вимагав сто тисяч доларів або високу посаду

Філіпчук

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою та поліцією затримали голову однієї з галузевих профспілок, який вимагав посаду або гроші за припинення акцій протесту під держустановою.

Про це повідомили у прес-службі СБУ.

У березні 2016 року профспілковий діяч організував безстрокову акцію протесту під Держслужбою з питань геодезії, картографії та кадастру з вимогою відставки керівника установи. Потім голова профспілки вийшов з «пропозицією» щодо умов згортання акції. За відмову від протестів він зажадав посаду заступника керівника Держгеокадастру або сто тисяч доларів США.

Як повідомляє джерело виданню Gazeta.ua, мова йде про голову Всеукраїнського профспілкового об'єднання Демократичні профспілки України" і Всеукраїнської профспілки працівників галузі земельних відносин України Дмитра Філіпчука. 100 тис дол він вимагав від представників Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру за те, щоб не проводити мітинг під стінами відомства. При цьому він посилався на те, що представляє інтереси учасників АТО в питанні одержання земельних ділянок.

Запланована акція протесту, за інформацією джерела, спонсорувалась колишніми директорами деяких державних підприємств, що входять до системи Держгеокадастру, звільненими за результатами фінансового аудиту, під час якого були виявлені факти розтрати державних коштів, а також колишніми керівниками підрозділів апарату Держгеокадастру.

У такий спосіб Філіпчук, прикриваючись громадським рухом і посилаючись на інтереси учасників АТО, намагався одержати подвійну вигоду, з одного боку будучи організатором пікету, а з іншого - вимагаючи кошти за його припинення.

Співробітники Департаменту захисту національної державності СБ України затримали профспілкового лідера в одному з київських торгових центрів під час отримання частини хабара у розмірі 150 тисяч гривень.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України.

Триває досудове слідство.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: