Громадські активісти закликають мешканців долучатися до переатестації поліції

Представники атестаційних комісій нацполіції враховують всю інформацію, щодо працівників, зокрема повідомлення мешканців, навіть у соцмережах. Про це під час прес-конференції розповіла член атестаційної апеляційної комісії Південного регіону Національної поліції, львівська активістка Наталія Шелестак, яка проводила атестацію в Одесі.

Представники атестаційних комісій нацполіції враховують всю інформацію щодо працівників, зокрема повідомлення мешканців, навіть у соцмережах.

Про це під час прес-конференції розповіла член атестаційної апеляційної комісії Південного регіону Національної поліції, львівська активістка Наталія Шелестак, яка проводила атестацію в Одесі.

«Всі форми звернень працюють, зокрема на сайті нацполіції є спеціальна форма, заповнивши яку можна повідомити членів атестаційних комісій про неправомірну поведінку співробітників. Всі факти нам потрапляли нам на стіл відразу. Ми вивчали кожну особову справу, характеристики, результати  поліграфу, якщо вони були. Обов’язково приймали до уваги і вивчали заяви, які приходили через цю форму. Крім цього на кожну особу яка потрапляла на комісію шукали дані з інтернету. Звичайно, ми не спиралися у своїх рішеннях на те, що ми знайшли в інтернеті, але це давало підстави для додаткових запитань», - розповіла активістка.

Вона також закликала мешканців області повідомляти інформацію, всіма можливими способами. «Це займе кілька хвилин, описуйте ситуації, які вам відомі. Пишіть на форумах, у Фейсбуці, формі на міністерському сайті. Це дуже важливо для комісій, особливо первинних, які мають можливість скеровувати на поліграф. Закликаю всіх, хто має факти дотичні до керівників у Львівській області, які найближчим часом будуть проходити переатестацію вже зараз повідомляти», - наголосила Наталія Шелестак.

Вона запевнила, що всі ці факти будуть розглядатися. «В нас один чоловік, який вже вважав себе поліцейським. На нього було заповнено десь 10 таких форм, але він казав, що це проти нього ведеться кампанія. В нас  регламент був 24 хвилини, але ми приділили йому набагато більше часу, щоб з усім розібратися. Всі 6 членів комісії вирішили, що скарги були небезпідставні. Це серйозна допомога комісії», - додала Наталія Шелестак.

Вона також розповіла, що переатестації не підлягають бійці батальйону спецпризначення «Львів», працівники патрульної поліції, бо їх приймали на роботу уже по новому закону про поліцію, а також викладачі та студенти Львівського державного університету внутрішніх справ.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: