Кремлівська маріонетка Аксьонов визнав факт переслідування кримських татар?

B479FA6B-22FA-4FA2-B9A2-2055A569A1C0_w640_r1_s_cx0_cy1_cw0

У Криму на сайті підконтрольного Кремлю міністерства промислової політики опублікували звернення призначеного Москвою глави Криму Сергія Аксьонова з нагоди річниці депортації кримських татар, в якому він визнає переслідування кримських татар.

У Криму на сайті підконтрольного Кремлю міністерства промислової політики опублікували звернення призначеного Москвою глави Криму Сергія Аксьонова з нагоди річниці депортації кримських татар,  в якому він визнає переслідування кримських татар, передає Радіо Свобода.

Текст звернення був опублікований на сайті відомства в середу, 18 травня, однак через кілька годин зник.

1A58DF30-B519-4DAB-B3E0-A67D66700EFD_w640_s

«На жаль, після самовизначення жителів Криму і входження до складу Росії кримські татари знову зазнали переслідувань... На півострові отримали розвиток негативні процеси. За окремі факти некоректного поводження наших силовиків я прошу вибачення. Повірте, не всі рішення в цьому питанні виходять від мене і від уряду Криму», – йдеться в тексті звернення.

Пізніше Сергій Аксьонов оприлюднив на своїй сторінці в Facebook коментар з приводу 72-их роковин депортації.

«Одним з перших правових актів, виданих після возз’єднання Криму з Росією, став указ президента Російської Федерації про реабілітацію репресованих народів від 21 квітня 2014 року. Це свідчення величезної уваги вищого керівництва нашої країни до питань, пов’язаних з відновленням історичної справедливості щодо народів, які зазнали депортації», – зазначив він.

Аксьонов назвав багатонаціональну історію Криму «іноді трагічною».

18 травня 1944 року почалася депортація сталінським режимом із Криму близько 200 тисяч кримських татар. В Україні ця депортація визнана геноцидом. Цей день, 18 травня, в Україні вшановують як День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу. Крім того, після незаконної окупації Криму Росією навесні 2014 року 18 травня визначене також як День боротьби за права кримськотатарського народу.

У Києві та по всій вільній території Україні відбуваються численні заходи: мітинги, тематичні уроки у школах, присвячені роковинам депортації кримськотатарського народу.

У Криму з нагоди роковин депортації щороку відбувалися масові заходи, зокрема, жалобний мітинг у центрі Сімферополя. Але після початку окупації півострова Росією навесні 2014 року такі акції заборонили.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: