Львівська компанія допоможе волонтерам проводити реабілітацію ветеранів АТО

IMG_3917

Реабілітацію військових за допомогою собак (каністерапія) проводить волонтерський проект «Друг Героя».

Реабілітацію військових за допомогою собак (каністерапія) проводить волонтерський проект «Друг Героя».

Львівська компанія Kormotech надала підтримку ініціативі «Друг Героя», яка допомагає проводити реабілітацію ветеранів АТО за допомогою спеціально навчених собак. В межах співпраці команда кінологів проекту «Друг Героя» отримали першу безкоштовну партію сухих кормів, вироблених на заводі у Львівській області.

250 кг корму вже отримали кінологи проекту. Ця смачна допомога буде розподілена між собаками, які задіяні у проекті. Про це розповідає одна із кінологів Ольга Смірнова.

«Компанія Kormotech дуже швидко відреагувала на наше прохання допомогти, за що ми щиро вдячні! Вже отримали перший вантаж і це для нас дуже важливо. Фактично, у нас усе тримається на волонтерах-кінологах, які проводять свій час, тренуючи собак та організовуючи усю роботу, а також вкладають власні кошти в організаційну частину проекту. Тепер же ми зможемо частково вирішити питання годування принаймні тих собак, яких готуємо до роботи терапевтами», - говорить кінолог Ольга Смірнова.

IMG_4219

«Друг Героя» - це спільний канадсько-український проект, суттю якого є реабілітація ветеранів АТО за допомогою спеціально навчених собак. Це має назву каністерапія. Організатори проекту розповідають, що чотирилапі помічники діляться на дві категорії. Одні – це, як правило, добродушні тварини різних порід та метиси, яких навчають кінологи-волонтери. Вони називатимуться «терапевтами» та працюватимуть із бійцями АТО. Вони більше орієнтовані на емоційне спілкування, створення комфорту для людини. Ці собачки носитимуть спеціальні хустинки, аби їх ідентифікували на вулицях та у публічних місцях і ставилися до них більш лояльно. Друга категорія – це службові собаки породи лабрадор та ретривер. Ці чотирилапі виконуватимуть функції, схожі на обов’язки собак-поводирів. Вони носитимуть спеціальні ідентифікаційні жилети з попередженнями про те, що їх не можна торкатися. Вони супроводжуватимуть бійців постійно та надаватимуть їм спеціальну допомогу – не лише емоційну, а й фізичну. Зокрема собака зможе вивести людину із сильного стресового стану, може розбудити її під час нічних жахів тощо.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: