На популярному озері Львівщини - Задорожнє, є триметрові соми та підступні підводні течії, - рятувальник

В озері Задорожньому у Миколаївському районі («Байкал») живуть триметрові соми. Людям вони не шкодять. А ось птицею можуть поснідати.

Про це сьогодні, 18 травня, під час прес-конференції на тему «Відпочинок на озері Задорожньому (“Байкалі”) у Миколаївському районі. Яким він буде влітку 2016 року?», повідомив начальник центральної рятувально-водол азної служби Львівської області Роман Фіца.

«Лох-Несу у нас немає. Але є надзвичайно великі соми. Ми бачили, особливо в ранковий час, риби – до трьох метрів. Людей він не чіпляє. Хоча може з’їсти каченятко. Тому дачники намагаються не випускати птицю на озеро», - розповідає керівник водолазів.

За його словами, в народі це озеро називають «Байкалом», тому що там дуже чиста вода.

«В області є кілька водойм з прозорою водою, навіть коли дощі падають. Ми його завжди вичищаємо зі свого боку. Але років через 10-20 буде проблема через дачі, які зі свого боку озеро не чистять», - каже він.

Для окремих людей і в певних місцях це озеро може бути дуже підступним, вважає Роман Фіца.

«Тих, хто любить глибинне пірнання, я мушу застерегти від підводних течій. На глибині до трьох метрів йде тепла вода. А потім різкий перепад. З 25 градусів тепла води до 15-16 градусів. Людину може спазманути», - каже Роман Фіца.

За словами представника колективного підприємства «Гові», яке займається облаштуванням пляжу, Андрія Гацкова  розмови про те, що в озері затоплено багато різної техніки, - це просто казки.

«Там є тільки один чи два екскаватори та деталі від них, які не могли вивезти. Все інше – вивезли та вичистили», - каже він.

Ще одна екзотика озера Задорожнього, за словами водолазів, – 83-річна плавчиня, яка перепливає озеро туди й назад щодня влітку.

«Ми вже її добре знаємо, знаємо її купальну шапочку. Кожного разу застерігаємо. Але вона вважає, що ця вода цілюща для здоров’я», - говорить Роман Фіца.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: