Нафтогаз не збирається платити Газпрому за газ для «ДНР» та «ЛНР»

НАК «Нафтогаз України» не купує газ у ПАТ «Газпром» з листопада 2015 року, а до цього компанія імпортувала газ виключно через пункти входу в ГТС на підконтрольній Україні території.

Всі куплені Нафтогазом обсяги газу враховані сторонами і оплачені Нафтогазом. Компанія очікує, що рішення за всіма взаємними вимогами по існуючим між Нафтогазом і Газпромом контрактам винесе арбітраж. Про це повідомила прес-служба Нафтогазу.

Газпром запропонував Нафтогазу заплатити 0,67 млрд дол. США за газ, нібито поставлений російською компанією на непідконтрольні території Донецької та Луганської областей в період з лютого 2015 рку по квітень 2016 року.

Нафтогаз не приймає газ за контрактом з Газпрому на газовимірювальних станціях (ГВС) Прохорівка і Платово. Дані про постачання газу через зазначені ГВС не можуть використовуватися при підготовці актів здачі-приймання природного газу і, відповідно, обсяги цього газу не підлягають оплаті Нафтогазом.

У січні 2016 року Єврокомісія і Україна запропонували російській стороні провести переговори про врегулювання порушень Газпромом українського законодавства і законодавства ЄС. До цього часу російська сторона ухилялася від проведення переговорів. Нафтогаз залишається відкритим для обговорення всіх спірних питань.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: