Президент Порошенко ніколи не користувався послугами Intraco, – власник компанії

Власник компанії Intraco Manageent Ltd Сергій Зайцев заявив, що президент України Петро Порошенко ніколи не користувався послугами компанії.

«Intraco ніколи не надавала послуг Порошенка», - сказав він, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Раніше ЗМІ оприлюднили інформацію про те, що Intraco купила 500 тонн авіапального у дочірньої компанії «Газпрому». За їх інформацією, ця компанія також надавала послуги П.Порошенку і народному депутатові Ігорю Кононенку.

За словами С.Зайцева, П.Порошенко до інавгурації один раз скористався послугами іншої його компанії - австрійською GB Park.

«Я є власником австрійської компанії GB Park, яка в 2006 році узяла в операційний лізинг літак Cessna Citation Sovereign і здавала його в оренду», - повідомив С.Зайцев.

За його словами, Петро Олексійович раніше користувався послугами GB Park, але не так часто, як хотілося б.

«Після обрання Президент один раз літав літаком компанії GB Park. До речі, після обрання і ще до інавгурації. За цей рейс, як завжди, він заплатив зі своєї кишені», - уточнив він.

При цьому, за словами С.Зайцева, низький попит на ділові авіаперевезення і конкуренція з боку системних операторів а-ля NetJets «убили» цей проект. «Intraco довелося закрити, а літак був виставлений GB Park на продаж», - повідомив він.

Коментуючи інформацію про «співпрацю» з російськими компаніями, С.Зайцев сказав, що «в Шереметьєво літак можна заправити тільки «Газпромнефть-Аэро-Шереметьєво». Якби там була колонка Шелл, ми із задоволенням би пішли до них».

«А цинізм усієї ситуації знаєте в чому? У тому, що звинувачення із цього приводу висувають люди, які на спекуляціях на газпромівському газі збили собі мільярдний статок. А я усього лише заправився. Відчуйте різницю. Діють як той злодій, який гучніше за всіх кричить: тримай злодія», - сказав він.

Говорячи про свій зв'язок з компаніями П.Порошенка, С.Зайцев зазначив, що є «міноритарним акціонером Roshen і був одноосібним власником Intraco».

«Я не розповідав В. Москалевському (гендиректор «Рошена» - ІФ-Україна»), як продавати цукерки, а він не розповідав мені, у кого заправляти і куди літати літакам», - сказав він.

С.Зайцев заперечує зв'язок своєї діяльності в «Рошені», заступником директора якого він є, й іншої своєї бізнес-активності.

«Для «Рошену» я організовую прямі закупівлі какао-бобів у Cargill та інших постачальників. Для себе - торгую ф'ючерсами та опціонами, конфлікту немає і бути не може за визначенням. У певний момент я почав розглядати альтернативи - торгівля акціями і облігаціями, кредитування, чартерні авіаперевезення, наприклад», - заявив він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: