Російським банкам не тільки невигідно, а й ризиковано працювати в Україні, – економіст

DSC_8002

Зовнішньоекономічні зв’язки між Україною та Росією звелися до такого критично низького рівня, що ймовірний відхід російських банків з українського не вплине на фінансовий ринок жодної з держав.

Про це в коментарі Дивись.info повідомив економіст Андрій Новак.

«Ймовірний вихід російських банків з українського ринку – це є наслідком російської агресії по відношенню до України, а це призвело до різкого зменшення наших зовнішньоеномічних контактів і до зниження взаємного імпорту-експорту. Як наслідок, стало набагато гіршим ставлення українців до Росії та росіян і відповідно до російських товарів та російських банків. Українці розпочали і продовжують акцію бойкоту російських товарів, а ці акції переносяться на все російське, зокрема і на російські банки», – каже Андрій Новак.

І зазначає, що багато українських клієнтів російських банків як підприємств, так і фізичних осіб розуміють: розміщувати свої рахунки у російських банках є просто фінансово небезпечно, тому що не можливо спрогнозувати реакцію самих російських банків і російської влади, а також української влади. Тому російським банкам просто невигідно і навіть ризиковано працювати в Україні, доки триває російська агресія по відношенню до українців.

«На сьогоднішньому етапі вихід російських банків з українського ринку не буде мати якогось фінансового шоку, адже за два роки російської військової агресії в нас мінімізований взаємний експорт та імпорт, який сьогодні фактично звівся до критично низького рівня. Для російського ринку втрата українського теж не буде помітною, бо український ринок займає не більше 4% зовнішньоекономічних відносин», – наголосив експерт.

Нагадаємо, що напередодні стало відомо, що низка російських банків заявила про свою готовність покинути український ринок, зокрема йшлося про Сбербанк, ВТБ і Внешэкономбанк.

Та невдовзі прес-служба Сбербанку спростувала цю інформацію.

«Сбербанк в Україні продовжує наслідувати свої плани. Чутки про продаж ми не підтверджуємо», - такий коментар акціонера передали агентству «Інтерфакс-Україна» в прес-службі ПАТ «Сбербанк» (Київ) - дочірнього банку Сбербанку (РФ).

Натомість за даними Національного банку України, Сбербанк в Україні вийшов на прибуток, а ВТБ і ВЕБ скоротили збитки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: