Українських заручників бойовики звільнять тільки після амністії, – Ірина Геращенко

Незаконно утримувані українці стали справжніми заручниками на непідконтрольних Україні територіях.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написала народний депутат, перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко по завершенню чергової зустрічі у Мінську.

«Мінськ. Гуманітарна підгрупа, де українську сторону представляють я і В. Медведчук. Бойовики вже відверто не приховують, що звільнення заручників може відбутися тільки після амністії. Отже, незаконно утримувані українці стали справжніми заручниками ОРДЛО. Бойовики утримують заручників, виторговуючи своє майбутнє. Чистий шантаж! Який навіть ОБСЄ вже сприймається як шантаж!» – написала Геращенко.

За її словами, так само заблоковане питання допуску представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста до тюрем на окупованих територіях і до пошуку зниклих безвісти.

«ОРДЛО обіцяли сьогодні надати інформацію про релігієзнавця Козловського. Сьогодні вони заявили, що історика затримали ...за шпіонаж, проти нього порушено кримінальні справи і буде суд . І плювати ОРДЛО на всі звернення щодо негайного звільнення літньої людини, історика», – зазначила Ірина Геращенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: