Заступник голови Меджлісу не зміг приїхати до Львова, бо перебуває на підписці про невиїзд

Заступник голови Меджлісу Ільмі Умеров перебуває на підписці про невиїзд і не зміг приїхати до Львова на заходи з відзначення 72-річниці депортації кримських татар. Про це під час прес-конференції розповів завідувач відділом забезпечення діяльності уповноваженого президента України у справах кримськотатарського народу Юсуф Куркчі.

Заступник голови Меджлісу Ільмі Умеров перебуває на підписці про невиїзд і не зміг приїхати до Львова на заходи з відзначення 72-річниці депортації кримських татар.

Про це під час прес-конференції розповів  завідувач відділом забезпечення діяльності уповноваженого президента України у справах кримськотатарського народу Юсуф Куркчі, - повідосляє кореспондент ІА Дивись.info.

«Депортація кримських татар 18 травня 1944 не закінчилася одним днем. Люди проживали у спецпоселеннях, у них були обмеження по освіті, медичній допомозі. Тобто до 1953 року, коли режим спецпоселень був знятий, люди жили як в гетто. Тому це день не тільки вшанування пам’яті загиблих, це вшанування і тих, хто вижив і створив умови для повернення.

У 2014 році цей процес повернення припинився, почалися переслідування. На моєму місці сьогодні повинен був сидіти заступник голови Меджлісу Ільмі Умеров. Всі заходи у Львові мали відбуватися за його участю. Але на минулому тижні він отримав статус підозрюваного у справі про сепаратизм і заклики до зміни  територіальної цілісності РФ. Сьогодні він перебуває на підписці про невиїзд  і просив сердечно привітати всю львівську громаду»? - розповів Юсуф Куркчі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: