Активісти звинувачують чиновників у саботажі будівництва телевежі в Донецькій області

Чиновники Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення (КРРТ) саботують відновлення телевізійної вежі на горі Карачун поблизу Краматорська (Донецька обл.).

Чиновники Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення (КРРТ) саботують відновлення телевізійної вежі на горі Карачун поблизу Краматорська (Донецька обл.), заявили активісти, передає Інтерфакс-Україна.

За словами колишнього генерального директора КРРТ Анатолія Антоненка, нинішнє керівництво концерну умисне затягує будівельні роботи.

«Два роки минуло, а вежа не збудована, за цей час вже б з нуля побудували. Це при тому, що фундамент був, є свої фахівці, є все обладнання, навіть спеціальний повзучий кран», - наголосив він.

Антоненко також зазначив, що не було необхідності проводити тендери, з яким також були затримки, а необхідно було залучити власних фахівців, які вже мають досвід подібних робіт.

«Керівництво Концерну РРТ декларує будівництво цієї вежі, проте заявляє про будівництво вежі на 50 м нижче тієї, яка там була. Це обмежує в радіусі мовлення, що відповідно обмежує кількість населення, яке зможе дивитися українське телебачення. Якщо знизити висоту вежі, то відповідно великі населені пункти, які знаходяться на окупованій території, якраз і будуть обмежені в якісній трансляції українських телеканалів», - розповів лідер ГО «Інформаційний Майдан» Павло Білоножко.

Крім того, Антоненко зазначив, що в будівництві телевежі заввишки 250 м, а також установці потужніших передавачів, можна було б покривати мовленням більшу територію, зокрема окупований Донецьк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: