Чорногорія отримала статус спостерігача в НАТО

Глави МЗС НАТО підписали Протокол про вступ Чорногорії в альянс. З цього моменту Чорногорія матиме статус спостерігача в Північноатлантичній раді, а після завершення ратифікації протоколу - автоматично стане 29-м членом НАТО.

Глави МЗС НАТО підписали Протокол про вступ Чорногорії в альянс. З цього моменту Чорногорія матиме статус спостерігача в Північноатлантичній раді, а після завершення ратифікації протоколу - автоматично стане 29-м членом НАТО, передає ТАСС.

«Ми вважаємо, що це фундаментальне право будь-якої суверенної країни приймати рішення про своє членство у військових альянсах», - заявив раніше генсек альянсу Йєнс Столтенберг. Він також виступив з твердженням, що заклопотаність Росії продовженням розширення альянсу «необґрунтована», а будь-які можливі санкції щодо країн, які хочуть приєднатися до НАТО, є неприйнятними.

У штаб-квартирі альянсу вважають, що приєднання до НАТО буде сприяти зміцненню суверенітету та обороноздатності Чорногорії. Рішення про запрошення Чорногорії в НАТО було прийнято на зустрічі глав МЗС НАТО в грудні минулого року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: