Депутати схвалили в першому читанні законопроект, який скасовує 15-відсотковий податок на пенсії

Верховна Рада прийняла за основу законопроект про внесення змін до Податкового кодексу щодо звільнення від оподаткування пенсій.

На підтримку відповідного законопроекту №4542 на засіданні в четвер проголосували 307 народних депутатів, передає Інтерфакс-Україна.

«Цей законопроект передбачає скасування оподаткування як невисоких, так і надвисоких пенсій - і 30 тис., і 50 тис. грн. Ми до другого читання допрацюємо його так, щоб зберегти справедливість - і залишити оподаткування надвисоких пенсій», - прокоментувала глава податкового комітету парламенту, нардеп з фракції БПП Ніна Южаніна.

Після цього парламентарі підтримали ініціативу про підготовку цього законопроекту до другого читання за скороченою процедурою. За словами Н.Южаніної, законопроект має бути допрацьований впродовж 10 днів.

Під час обговорення народні депутати висловилися за те, що має бути скасований також податок на пенсії для працюючих пенсіонерів.

Ухваленим у першому читанні законопроектом передбачалося, що пенсії, розмір яких перевищує три мінімальні заробітні плати, встановлені на 1 січня звітного податкового року, а також пенсії з іноземних джерел, з яких не заплачені податки, підлягають оподаткуванню у розмірі 15% від суми перевищення вказаного розміру.

З 1 травня 2016 року розмір мінімальної заробітної плати встановлений 1 тис. 450 грн, з 1 грудня підвищується до 1 тис. 600 грн, станом на 1 січня 2016 року становив 1 тис. 378 грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: