Держрезерв консолідує 10 агропідприємств

Державне агентство резерву (Держрезерв) планує консолідувати 10 своїх агропідприємств і організацій в єдине державне підприємство під робочою назвою «Агрорезерв», що дозволить значно поліпшити операційний менеджмент і фінансові показники.

Державне агентство резерву (Держрезерв) планує консолідувати 10 своїх агропідприємств і організацій в єдине державне підприємство під робочою назвою «Агрорезерв», що дозволить значно поліпшити операційний менеджмент і фінансові показники, повідомив глава відомства Вадим Мосійчук.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Вже зараз ми можемо озвучити, що сукупні доходи від діяльності нової холдингової структури можуть перевищити 0,5 мільярда гривень, а прибуток - 20 мільйонів гривень», - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Вадим Мосійчук уточнив, що до «Агрорезерву» увійдуть 10 економічно прибуткових елеваторів системи Держрезерву, фінансові показники яких з кожним місяцем покращуються.

За його словами, у квітні цього року Держрезерв завершив переговори з шістьма провідними юридичними і аудиторськими компаніями про надання консультаційних послуг із створення держпідприємства з ефективною структурою управління шляхом об'єднання їх майна.

«Вже в травні, після відбору конкретних юридичних і аудиторських компаній, ми почнемо роботу з консолідації. Впродовж наступних трьох місяців плануємо консолідувати агропідприємства", - сказав глава відомства.

За його словами, розглядається також участь в цьому проекті західних інститутів, як-от ЄБРР.

При цьому він додав, що Держрезерв має намір реалізувати ці плани виключно власними силами, не залучаючи державні кошти.

Як зазначив Вадим Мосійчук, за підсумками першого пілотного проекту об'єднання агропідприємств може бути також розглянута доцільність консолідації складів і холодильних приміщень.

«Усі інші неприбуткові підприємства і організації системи Держрезерву не увійдуть до холдингів, вони будуть передані для приватизації», - сказав глава відомства.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: