На львівських зупинках стало зручніше відслідковувати громадський транспорт

13249441_969686813128928_1649742745_n

Зупинки громадського транспорту у центральній частині Львова обладнали наліпками з QR-кодами, які з точністю до хвилини визначають прибуття маршруток та трамваїв.

«Ми обрали спочатку центр,  і найближчі зупинки до центру, щоб спробувати, як воно буде працювати. І далі, коли побачимо, наскільки є попит, будемо поширювати на все місто», – розповіла Анастасія Онопрійчук, співініціатор проекту, координатор Центру міського сервісу.

Ідея розробити такий сервіс виникла з бажання застосувати свої навички в ІТ-сфері на користь міста. «Я помітив, що на сайті міськради можна відстежувати рух громадського транспорту, подивився, як це реалізовано технічно і зрозумів, що це можна зробити індивідуально для кожної зупинки, використовуючи такі технічні засоби як QR-коди», – розповів Мирослав Голяк, співініціатор проекту.

Поки що цим сервісом можуть скористатись власники смартфонів, проте уже невдовзі проект вдосконалять.

Окрім того, сервісом можна скористатись і зі стаціонарного комп’ютера. Для цього на порталі lad.lviv.ua можна ввести код зупинки і отримати необхідну інформацію. «Навіть якщо ви вдома або на роботі, ви можете зайти на сайт з комп’ютера і побачити, за скільки часу приїде транспорт і коли вам потрібно виходити на зупинку», – каже Анастасія Онопрійчук, координатор Центру міського сервісу.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: