Поблизу Львова заклали перший камінь під будівництво притулку для диких ведмедів

Домажир

Сьогодні, 19 травня, у селі Домажир Яворівського району, відбулася церемонія офіційного старту створення нового ведмежого притулку, який має стати домівкою для двох десятків ведмедів.

Сьогодні, 19 травня, у селі Домажир Яворівського району, відбулася церемонія офіційного старту створення нового ведмежого притулку, який має стати домівкою для двох десятків ведмедів. 

У церемонії взяли участь засновник та президент організації «Чотири Лапи» Гельмут Дунглер, керівництво ЛОДА та інші представники влади.

За словами засновника та президента організації «Чотири Лапи» Гельмута Дунглера, для реалізації проекту спонсорські кошти надходитимуть із різних країн Європи. У першу фазу будівництва  планують вкласти зокрема близько 500 тисяч євро. А перших ведмедів можна буде побачити тут вже наступного року.

Зведення ведмежого притулку є важливою віхою у Програмі організації «Чотири Лапи» з покращення ситуації з ведмедями в Україні. Він відповідатиме стандартам Організації з благополуччя тварин та безпеки.

Будівництво фінансує благодійна організація «Чотири Лапи» (FOUR PAWS). Воно триватиме до 2018 року. Притулок площею 20 гектарів зможе прийняти до 20 ведмедів, що будуть жити в умовах, наближених до дикої природи. Зокрема у 2017 році планують завершити першу фазу будівництва – спорудити візит-центр, кормову кухню для ведмедів та кілька перших вольєрів.

Нагадаємо, що незважаючи на заборону використання ведмедів для цькування мисливськими псами на станціях притравки, в таких умовах перебувають, ще близько від 50 до 80 тварин

Додамо, що бурий ведмідь занесений до Червоної книги України, і знаходиться під особливим охоронним статусом і захищена міжнародними конвенціями.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: