У Києві ‪на хабарі схопили посадовців КМДА та держслужби з надзвичайних ситуацій

Співробітники Служби безпеки України за сприяння керівництва столиці викрили на хабарництві чиновників Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища київської міської держадміністрації і Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Про це повідомили у прес-службі СБУ.

Посадовці вимагали кошти з керівників газозаправних станцій за неперешкоджання підприємницькій діяльності та повернення демонтованих заправних комплексів. Співробітники спецслужби затримали чиновника КМДА та посередника адвоката в одному з київських офісних центрів. Зловмисники «стягували» шістдесят тисяч гривень данини за дві заправки від керівника мережі станцій. Правоохоронці задокументували отримання здирниками ще 120 тисяч гривень хабарів за два останніх місяця.

Наразі тривають обшуки на робочих місцях та в помешканнях чиновників і посередника.

Відкрито кримінальне провадження відкрито за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про затримання зловмисників згідно із ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Процесуальне керівництво здійснює Генеральна прокуратура України, досудове слідство веде Головне слідче управління Нацполіції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: