Україна може розраховувати ще на 1,7 мільярда доларів від МВФ

Міжнародний валютний фонд (МВФ) має намір надати Україн 1,7 млрд доларів у рамках третього траншу кредиту за програмою розширеного фінансування (EFF), повідомив офіційний представник Фонду Джері Райс.

Міжнародний валютний фонд (МВФ) має намір надати Україн 1,7 млрд доларів у рамках третього траншу кредиту за програмою розширеного фінансування (EFF), повідомив офіційний представник Фонду Джері Райс, передає Інтерфакс-Україна.

«Що стосується суми, наскільки мені відомо, це буде один транш, не об'єднання (двох траншів - ІФ). Я думаю, сума траншу становитиме 1,7 млрд доларів, але мені необхідно уточнити цю цифру», - сказав він під час традиційного прес-брифінгу у Вашингтоні в четвер.

Джері Райс при цьому нагадав, що питання продовження співпраці з Україною після програми EFF і надання їй третього кредитного траншу буде розглянуте радою директорів МВФ в липні.

Як повідомлялося, відкрита у березні 2015 року чотирирічна програма EFF загальним обсягом SDR12,348 млрд (близько 17,11 млрд доларів за поточним курсом) з першим траншем в 5 млрд доларів спочатку припускала щоквартальний перегляд програми, виділення в 2015 році ще трьох траншів по SDR1,18 млрд (близько 1,63 млрд доларів) і зменшення квартальних траншів у 2016-2018 роках до SDR0,44 млрд (0,61 млрд доларів).

Україна змогла отримати тільки перші два транші, частина першого у розмірі 2,7 млрд доларів пішла уряду для підтримки держбюджету, тоді як одержувачем інших коштів традиційно став Нацбанк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: