Вірмени та азербайджанці, які спричинили масову бійку у Львові, помирились

13267773_1193316240708779_1725746902267228371_n

Про примирення сторони заявили сьогодні, 19 травня, під час спільної прес-конференції з т.в.о. начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області полковником поліції Дмитром Загарією.

Дмитро Загарія заявив, що представники та старійшини вірменської та азербайджанської громад зустрілись, мали розмову зі своїми громадами та досягнули спільної домовленості про те, що подібних конфліктів у Львові та в області більше не буде.

Також очільник поліції Львівщини зазначив, що особи усіх учасників конфлікту правоохоронці вже встановили, у відкритому кримінальному провадженні ведеться досудове розслідування, також правоохоронці проводять заходи для затримання учасників бійки.

«Хулігани, які вчинили бійки - і вірмени, і азербайджанці, навіть не мають громадянства України. А нам тут жити. І вірмени, і азербайджанці живуть у Львові з давніх часів, ми знайомі між собою по сорок років і в нас ніколи не було жодних конфліктів - і не може бути, які б стосунки не були між нашими народами», - заявив Голова вірменської громади Львівщини Микола Кочарян.

Голова львівської організації Конгресу азербайджанців України Меджид Нуху Огли підтримав таку позицію вірменської сторони, вибачився за дії представників азербайджанської громади.

«Нам нічого ділити в Україні. Ми давно тут живемо. Ми азербайджанці, але громадяни України. У нас тут ростуть діти й онуки. Я також прошу пробачення за такі дії і запевняю, що ми домовились з представниками вірменської громади, що таке у Львові більше не повториться», - сказав Меджид Нуху Огли

Також Дмитро Загарія закликав не політизувати події та припинити агресивну риторику у засобах масової інформації та у соцмережах

«Сторони досягнули консенсусу у цій ситуації, вони примирились, а винні понесуть відповідальність згідно чинного законодавства. Все інше – це непотрібні намагання роздути цей конфлікт», - додав Загарія.

Наприкінці пресс-конференції представники вірменської та азербайджанської громад подякували Дмитру Загарії за професійні та виважені дії працівників поліції Львівщини.

Нагадаємо, 13 травня у Льові під час змагання з кунг-фу у спорткомплексі «Україна» виникла бійка між вірменськими та азербайджанськими вболівальниками і спортсменами. 16 травня біля одного з львівських кафе виникла масова бійка, під час якої шестеро азербайджанців отримали тілесні ушкодження.

За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за статтею ч.3 ст.296 (хуліганство) КК України, проводиться досудове розслідування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: