Виставка «…Forgotten By World» нагадує про те, що війна на сході має вимір людської трагедії, – консул

На фоні політичного контексту російської агресії на сході України за кадром залишаються долі конкретних людей, а власне такий мистецький проект, як «…Forgotten By World» має на меті привернути увагу до страшної трагедії, яка назавжди змінила долі багатьох людей.

Про це Дивись.info сказав Консул-Керівник Консульства України в Гданську Лев Захарчишин.

«Цей проект важливий з двох причин: по-перше, в світі інформація про російську агресію проти України переважно поширюється в політичному контексті: що сказали політики, про що домовились тощо. Поза кадром залишаються долі і трагедії конкретних людей. Ця виставка нагадує про те, що війна на сході має вимір людської трагедії.

Люди повинні зрозуміти, що симпатичний, усміхнений Путін – це кривавий кат, на руках якого кров дітей.

По-друге, загалом спостерігається своєрідна «втома» від української теми. Дедалі частіше звучать заяви деяких західних політиків про скасування санкцій проти Росії. Ця виставка – нагадування про те, чим є ця війна», – наголосив Лев Захарчишин.

Нагадаємо, 7 червня у Львівському Палаці мистецтв відкриється виставка «…Forgotten By World», присвячена дітям з Донбасу, які пережили усі жахіття війни. Виставка триватиме два тижні.

Виставка відбудеться під патронатом Львівської облдержадміністрації.

Дивись.info – ексклюзивний медіа-партнер.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: