На Рівненській АЕС не працюють два з чотирьох енергоблоків

Сьогодні працювало тільки 8 з 15 блоків чотирьох робочих АЕС в Україні. Такі дані оприлюднив «Енергоатом».

Сьогодні працювало тільки 8 з 15 блоків чотирьох робочих АЕС в Україні. Такі дані оприлюднив «Енергоатом», передає Інтерфакс-Україна.

В п'ятницю уранці після спрацьовування системи автоматичного захисту був відключений від енергомережі енергоблок №2 Південно-Української АЕС. Таким чином, станом на полудень п'ятниці, за даними «Енергоатому», в роботі було 8 з 15 блоків чотирьох робочих АЕС України. На блоці №1 Запорізької АЕС - 154-та доба капітального планового ремонту, на блоці №2 Запорізької АЕС - 96-та доба середнього планового ремонту, на блоці №3 Запорізької АЕС - 34-а доба капітального планового ремонту, на блоці №3 Південно-української АЕС - 76-та доба капітального планового ремонту, на блоці №2 Рівненської АЕС - 41-ша доба середнього планового ремонту, на блоці №3 Рівненської АЕС - 11-та доба поточного ремонту.

Відключений 18 травня також через випрацьовування електронного захисту блок №4 Запорізької АЕС був підключений наступної доби після усунення пошкодження розрядника фази «С» блокового трансформатора.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: