Спортивні події Львова: пам'ятні і не дуже відомі

Завтра вперше в історії, у Львові відбудеться фінал кубка України з футболу, в якому зійдуться дві команди зі східного регіону донецький «Шахтар» та луганська «Зоря».

Але чомусь львівська публіка до цієї події поставилася без зацікавлення. Це можна пояснити тим, що «Арена-Львів» провела насичений футбольний сезон цієї весни, приймаючи матчі Прем'єр-ліги, Кубку України та Ліги Європи.

Тому, ІА Дивись.info вирішала згадати найбільш яскраві спортивні події, що відбулись, і ті, які ще тільки починають набувати популярності у Львові.

Чемпіонат Європи з футболу 2012

Під час Євро-2012, Львів був містом-господарем і прийняв три футбольних матчі. Це, напевно, найголовніша спортивна подія, що відбулась в Західному регіоні.

Проходячи центром Львова, можна було зустріти данців, німців і португальців, адже саме їх збірні проводили свої матчі на «Арені-Львів», яка загалом пройняла майже 100 тисяч вболівальників.

Під час чемпіонату, Львів відвідало понад 150 тисяч гостей з 30 країн світу, більшість з яких, здавалось, майже цілий день проводили на літніх майданчиках.

Yarych Street Fest

Yarych Street Fest - унікальна подія. Основою фестивалю є чемпіонат з вуличного баскетболу 3х3, що входить до Української ліги стрітболу.

Традиційно турнір відбувається на початку липня, а проводять його на площі перед Оперним театром. Його унікальність полягає в тому, що на нього приїздять як професійні болери, так і аматори, які хочуть показати себе публіці. Головною окрасою турніру є конкурс слем-данків.

Минулого року до Львова приїхало понад 123 стрітбольних команди зі всієї країни.

Додамо, що цього року, влітку, баскетболісти знову зберуться в центрі Львова,аби покидати м'яча в корзину.

Американський футбол

З 2010 року у Львові регулярно відбувається ця, на перший погляд, екзотична гра для українського вболівальника.

Перша львівська команда з американського футболу «Леви», або ж «Lions», за три роки свого існування зуміла вирости з ентузіастів до гравців Вищої ліги України.

Наразі вже відбулось три матчі в рамках цьогорічного сезону. Проводять «Леви» свої домашні матчі на стадіоні «Юність», хоч відвідуваність не перевищує й сотню людей, матчі завжди виглядають видовищними і емоційними.

Leopolis Petanque Cup

Цей вид спорту, багатьом ще не відомий, адже до Львова він потрапив лише у 2012 році.

Петанк - це гра металевими кулями, які треба поставити, як найближче до кошонету (маленька дерев’яна куля). Специфіка гри полягає в тому, щоб правильно розуміти закони фізики й геометрії, а також бути уважним та зосередженим. Грають петанк на майданчику із гравійним чи піщаним покриттям.

У Львові щороку проходить традиційний турнір Leopolis Cup, який відбувається у червні. Він не збирає велику кількість учасників, але цього року організатори планують запросити гравців із різних країн.

Гравці з досвідом кажуть, що майданчик біля Порохової вежі, один з кращих. А його масштаби дозволяють приймати навіть міжнародні турніри.

Чемпіонат світ з шахів серед жінок

Ще не всі забули, що на початку березня цього року відбувся Чемпіонат світу з шахів серед жінок. Можна впевнено сказати, що протягом 20 днів, Львів став шаховою столицею світу, адже у всіх масово почалася шахова лихоманка. Шахи були всюди: про них можна було почути на вулиці, на площі Ринок були розташовані півметрові шахові фігури, була ще велика кількість завантажених шахових симуляторів на гаджети.

Хоч уродженка м. Стрий Марія Музичук програла своїй суперниці з Китаю, цю подію львів'яни однозначно ще пам'ятатимуть тривалий час. Нагадаємо, що шахістка з Китаю Хой Іфань перемогла з рахунком 6:3 і стала вчетверте чемпіонкою Світу. Усі дев’ять партій чемпіонату відбувались у кімнаті тет-а-тет Палацу Потоцьких.

Критий Ровер

На всім відомому велотреку СКА, що знаходиться на вулиці Клепарівський, кожного року проходять Міжнародні змагання «Гран прі Галичина», на які приїздять зазвичай сусіди України, а саме з Литви, Білорусі, Польщі, Чехії, Азербайджану та інші. Вони не є чимось надзвичайним та новим у львівському велоспорті, тому ми пропонуємо вам ознайомитися, як пройшли аматорські перегони «Критий ровер» у квітні цього року.

Критий Ровер пройшов уже вп’яте на львівському велотреку СКА, на якому зібрав любителів глухої передачі, велоентузіастів та спортсменів-аматорів.

Тривали змагання протягом двох днів, особливість змагань в тому, що взяти участь може хто завгодно.

На думку організаторів, будь-хто мріє побувати на місці легендарних трекових гонщиків – Кріса Хоя, Бредлі Віггінса, Вікторії Пендлтон, Тео Боса та Андрія Винокурова. Це вони й дають зробити.

Підготував Шумак Юрій

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: