Виставка «…Forgotten By World» повинна нагадати суспільству про проблему дітей Донбасу, – Береговська

Виставка «Забуті світом» є не тільки мистецьким проектом, а й соціальним, який має привернути увагу суспільства до такої гострої проблеми, як потребуючі діти з окупованих територій сходу України.

Про це Дивись.info розповіла директор департаменту з питань культури, національностей та релігії Христина Береговська.

«Вже минуло два роки з початку збройної агресії на сході України і ми вже трохи призабуваємо цю проблему. А ця виставка може стати тим прецедентом, який дозволить зібрати кошти на підтримку і реалізацію потреб дітей з Донбасу», – каже Христина Береговська.

За її словами, ця ідея виникла в українського консула в Гданську Лева Захарчишина.

«Він звернувся до нас, що виставку треба обов’язково представити у Львові. Як локацію ми обрали Палац мистецтв і за підтримки облдержадміністрації, власне, й буде відкриватися фотовиставка», – пояснила пані Христина.

Директор департаменту зауважила, що виставка є не просто мистецьким проектом, а й носить в собі соціальну складову.

Ми дуже хочемо, щоб небайдужі люди, вгледівшись у портрети цих дітей, змогли б допомогти бодай одній дитині якось полегшити життя, допомогти із соціалізацією в український простір.

«Дуже на це будемо сподіватися», – додала Христина Береговська.

Нагадаємо, 7 червня у Львівському Палаці мистецтв відкриється виставка «…Forgotten By World», присвячена дітям з Донбасу, які пережили усі жахіття війни.

Проект «…Forgotten By World» створений для того, щоб  нагадати Європейському Союзу, що менш ніж за тисячу кілометрів від їхнього кордону відбувається трагедія, в якій страждають  невинні діти. Головна мета проекту – збір коштів  на лікування дітей зі Східної України – території охопленої війною. До акції приєдналися  знамениті польські та закордонні фоторепортери, які своїми роботами ілюструють масштаб трагедії, що відбувається зовсім поруч. Почесний патронат над проектом прийняв Посол України у Республіці Польщі Андрій Дещиця.

Виставка відбудеться під патронатом Львівської облдержадміністрації. Детальніше про проект читайте на сторінці виставки у Facebook.

Дивись.info – ексклюзивний медіа-партнер.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: