«Євробачення-2017» спонсорським коштом?

Україна розраховує на спонсорські кошти для проведення пісенного конкурсу Євробачення-2017, орієнтовно на цей захід знадобиться 14,5 млн євро, наголошує міністр культури Євген Нищук.

Україна розраховує на спонсорські кошти для проведення пісенного конкурсу Євробачення-2017, орієнтовно на цей захід знадобиться 14,5 млн євро, наголошує міністр культури Євген Нищук, інформує Інтерфакс-Україна.

В ефірі телеканалу «1+1» він сказав, що Швеція витратила на проведення Євробачення-2016 14,5 млн євро, таку ж суму, за його словами, планують витратити і на музичний конкурс в Україні в наступному році.

«В основному це абсолютно спонсорські кошти різних медіакомпаній, спонсорів. Так відбувається практично завжди», - додав міністр.

За його словами, проведення «Євробачення-2017» – це не лише витрати для міста, яке прийматиме конкурс, але і привабливість регіону і заробіток.

«Побоювання людей і міністра фінансів Олександра Данилюка, який переживає за наповнення та витрати, є природним», - зазначив Євген Нищук.

Міністр також заявив, що отримував телефонні дзвінки від мера Києва Віталія Кличка і влади Херсона. «Я чув про готовність Одеси, Львова та Дніпра. Мені дзвонили з Херсона. Це розуміння того, що ми все можемо робити», - констатував він.

Євген Нищук також нагадав, що в дні проведення «Євробачення-2016» він відвідав з робочою поїздкою Швецію.

Раніше міністр фінансів України Олександр Данилюк запропонував «тверезо оцінити можливості країни провести пісенний конкурс «Євробачення» в 2017 році, і які вигоди від цього будуть отримані. За його словами, для Швеції конкурс коштував близько мільярда грн ($43 млн).

«Економісти не можуть дати одностайну відповідь на запитання, наскільки виправдані ці витрати. Команда «Wox Ukraine» проаналізувала всі «за» і «проти». На їхню думку, Євробачення-2017 відвідає 30-40 тисяч гостей. Очевидно, ці люди не компенсують всіх витрат організаторів. Проте в перспективі витрати повернуться. За допомогою Євробачення ми просуваємо образ країни у світі – наші цінності, історію, бачення майбутнього. Сумарна аудиторія конкурсу разом із телеглядачами може досягти 180 млн чоловік. Серед них будуть не лише туристи, але і майбутні інвестори і прибічники. Контакт з цією аудиторією ми купуємо», витрачаючи гроші на конкурс. Це гарна пропозиція», - зазначив він.

Як повідомлялося, українська співачка Джамала (Jamala) з піснею «1944» перемогла у фіналі пісенного конкурсу «Євробачення-2016», що відбувся 14 травня в Стокгольмі (Швеція). За результатами голосування національних журі країн-учасниць Євробачення-2016 і смс-голосування глядачів Джамала набрала 534 бали.

За правилами конкурсу, наступне «Євробачення» має відбутися в країні, виконавець якій переміг у попередньому. Таким чином, конкурс «Євробачення-2017» відбудеться в Україні.

Мери кількох обласних центрів України вже висловили бажання прийняти у своїх містах «Євробачення-2017». Зокрема В. Кличко заявив, що Київ гідно підготується для проведення пісенного конкурсу на найвищому рівні. Одним із можливих майданчиків для його проведення він назвав НСК «Олімпійський».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: