Сьогодні Україна святкує День Європи

6677777

Сьогодні, 21 травня, Україна святкує День Європи. З цієї нагоди у багатьох містах України пройдуть різноманітні заходи, пише Дивись. info.

Так, завтра, 22 травня, найгучніші святкування пройдуть у столиці. Туди організатори дійства запрошують представників різних куточків України. Сподіваються і на активність футбольних вболівальників, адже о 12:00 на Михайлівській площі відбудуться урочисті проводи національної збірної команди з футболу для участі в Євро-2016, який відбудеться у Франції. Також свої вітання українцям висловлюють і політики. До слова, всі вони вірять у наше зближення з Європою уже невдовзі. Зокрема, Президент Порошенко на своїй сторінці в Інтернет-мережі символічно розмістив два прапори - ЄС і України. У схожий спосіб привітала українців і Юлія Тимошенко.

Нагадаємо, День Європи — свято, що відзначається в країнах Європейського Союзу 9 травня, а також офіційно в Україні щорічно у третю суботу травня з 2003 року День Європи, разом з єдиною валютою (євро), прапором і гімном, є символом ЄС як політичної сили.

З історії:

Рада Європи святкувала однойменне свято у день свого заснування 5 травня 1949 року до 1964 року.  Європейський Союз затвердив 9 травня як День Європи на саміті в Мілані 1985 р., вирішивши увічнити день проголошення Декларації Шумана. Також 9 травня вважається Днем народження Європейського Союзу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: