«Нафтогаз України» повністю втратив контроль над «Укртатнафтою» після зміни закону про АТ, - Коболєв

«Нафтогаз України»
Фото: dt.ua

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» повністю втратила контроль над ПАТ «Укртатнафта» після зміни закону про акціонерні товариства, повідомив голова НАК Андрій Коболєв.

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» повністю втратила контроль над ПАТ «Укртатнафта» після зміни закону про акціонерні товариства, повідомив голова НАК Андрій Коболєв, інформує Інтерфакс-Україна.

«Депутати дуже часто говорять, що вони допомогли "Нафтогазу", який управляє держпакетом акцій "Укрнафти", отримати контроль над цією компанією. Але, з іншого боку, ці ж законодавчі поправки "допомогли" повністю втратити контроль над іншою, не менш важливою компанією - "Укртатнафтою"», - сказав Андрій Коболєв.

Андрій Коболєв наголосив, що за нинішньої кон'юнктури ринку нафтопереробний бізнес «Укртатнафти» є привабливим.

«При низьких цінах на нафту і нинішніх відносно немаленьких цінах на бензин в Україні це досить рентабельний бізнес. Тому, коли хтось говорить, що це було однозначно правильне рішення, як мінімум є запитання: що ми здобули і що ми втратили? Ми повністю втратили контроль над "Укртатнафтою". Якщо раніше його ще можна було намагатися відновлювати, то зараз це практично неможливо», - наголосив голова НАК.

На його думку, контроль над «Укртатнафтою»дозволяє групі «Приват» також впливати на бізнес «Укрнафти».

«У будь-якому разі менеджменту "Укрнафти", голові її правління, хоч би хто це був, доведеться домовлятися з Ігорем Коломойським про переробку цієї нафти на єдиному діючому нафтопереробному заводі - "Укртатнафті"», - резюмував Андрій Коболєв.

Як повідомлялося, в 2015 році Верховна Рада знизила кворум для проведення зборів акціонерів до 50%+1 акція.

НАК «Нафтогаз України»належить 43,05% акцій «Укртатнафти», ще по 28% контролюють структури групи «Приват»і бізнесмена Олександра Ярославського.

«Укртатнафта» експлуатує Кременчуцький НПЗ (Полтавська обл.) проектною потужністю з переробки сировини 18,62 мільйонів тонн на рік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: