Популяризація науки в Україні йде по пабам та хабам, - науковець

vcheniy

Науковець Віктор Досенко розповів у інтерв'ю "Громадському радіо", що інтерес до науки в Україні зріс у всіх, окрім влади.

Після 2003 року прослідковується тенденція науково-популярних проектів та науки, в цілому, втім, влада в цьому участь не бере. Це все завдяки вченим.

Завідувач відділу загальної та молекулярної патофізіології Інституту фізіології імені О. О. Богомольця НАН України Віктор Досенко переконаний, що лише знання допоможуть українцям швидко стати частиною європейського суспільства. Тому науковці зараз активно застосовують теорію на практиці.

"Ще до Революції гідності з 2013 року почав працювати наш науково-популярний проект "Моя наука" і саме з нього все розпочалося. Ми зробили своєрідний маніфест - звернулися до вчених та до всіх небайдужих людей і сказали, що цьому суспільству не вистачає фахівців, експертної думки вчених, яких абсолютно не було чутно до Майдану. А після Майдану зійшла і продовжує сходити лавина популяризації науки. Якщо ми припинимо цей добір (науковців. – Ред.) в Україні, що намагається зробити кожна українська влада, розуміючи, хто насправді керує процесом, то наша країна не буде мати шанс на розвиток", - заявив науковець.

"Їх (журналів, програм. – Ред.) практично немає. Були спроби транслювати окремі проекти на Першому каналі. Скоріше популяризація науки йде зараз на вулицях Києва: по пабам, хабам, іншим різним просторам. І там сучасні перспективні люди, бізнесмени збирають вчених, влаштовують інколи і не безкоштовні акції в Києві, в яких і я приймаю участь. Це волонтерсько-бізнесовий рух, який йде в маси, і люди тягнуться" - зазначив він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: