Україна поглибить співпрацю з Китаєм

Китай-Україна
economics.unia

21 країна, в тому числі й Україна увійде до створеної Китаєм асоціації "Шовковий шлях", повідомляє УНІАН.

«Шовковий шлях» - асоціація з просування економічного співробітництва, для запуску якої китайські фонди зібрали вже близько 300 млрд юанів або близько 46 млрд дол.

«Ця асоціація буде офіційно створена, і церемонія відкриття відбудеться в червні цього року в Пекіні. Таким чином, ми зможемо поглибити нашу співпрацю, - сказав  виконавчий віце-голова і генеральний секретар Китайської федерації промисловців Сюн Мен.

Китай залишається одним із провідних покупців української соняшникової олії. КНР − це один із найбільших споживачів та імпортерів олії в світі. Щороку ця країна споживає близько 34 млн тонн даного продукту, з яких 10 млн тонн імпортується. Раніше Китай надавав перевагу в основному аргентинській соняшниковій олії. Але поступово Україна стала витісняти Аргентину з китайського ринку.

«У зв'язку з анексією Криму залишилися нереалізованими спільні проекти на півострові, а також зросло невдоволення Китайської національної корпорації машинної промисловості та генеральних підрядів (ССЕС), з якою Україна уклала Генеральну угоду на постачання зернових культур», - коментує ситуацію В'ячеслав Лисенко, власник ТОВ «Укр-Китай Коммунікейшин».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: