Українські патрульні влітку поїдуть на стажування в Туреччину

патруль

Українські патрульні поліцейські влітку пройдуть короткострокове стажування на базі департаментів охорони, громадської безпеки та навчальних закладів Туреччини, які спеціалізуються на боротьбі з тероризмом, наркотиками і організованою злочинністю

, про пише Інтерфакс-Україна.

Як повідомляє департамент комунікації Національної поліції України, про це йшлося в понеділок в МВС України під час робочої зустрічі міністра Арсена Авакова, голови Нацполіції України Хатії Деканоїдзе і посла Туреччини в Україні Йонета Джана Тезеля.

«Я вдячна Генеральному директорату з безпеки Турецької Республіки за згоду прийняти в червні близько тисячі представників патрульної поліції України для проходження короткострокових курсів», - зазначила Х. Деканоїдзе.

За її словами, українські поліцейські пройдуть стажування на базі департаментів охорони, громадської безпеки, а також академії боротьби з тероризмом, академії боротьби з наркотиками і злочинністю поліцейській академії Туреччини.

Глава МВС України зазначив, що важливою складовою двостороннього співробітництва щодо гарантування безпеки має бути активна співпраця правоохоронних органів обох держав у сфері цивільної безпеки і боротьби із злочинністю.

«Я переконаний, що для ефективної боротьби з тероризмом, транскордонною злочинністю необхідна консолідація дій, особливо держав-сусідів», - зазначив він.

У свою чергу, посол зазначив, що уряд Туреччини має намір надати допомогу Нацполіції України, а також сприяти активній взаємодії у правоохоронній сфері.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: