Закарпатські правоохоронці підробили підпис у протоколі, щоб оштрафувати на 850 гривень

prosrochenyj-pasport

Штраф на 850 гривень від закарпатських правоохоронців отримав Кирило Новіков, керівник ДП«Украеропроект». Щоб з’ясувати, за що було накладене стягнення, йому довелося їхати до виконавців, де виявилося, що підпис під протоколом підроблений. Про це Кирило написав на своїй сторінці у Фейсбук.

«Міліція Закарпаття підробила документи з моїм підписом. Так, нахабно підробивши мій підпис, склала протокол про порушення, якого не було. Більш того, у цьому ж підробленому протоколі, поліціянти-шахраї зробили  мене «безробітним», – написав пан Новіков.

За його словами, у лютому 2016 року мукачівські правоохоронці зупинили його авто під приводом того, що фари не працюють (натомість працювали денні ходові вогні). Вони детально розпитували, де живе пан Новіков і коли переїхав у Західну Україну.

«Одне слово, поговорили й відпустили, побажавши щасливої дороги. Через 3 місяці  сюрприз. Приходить лист з виконавчої служби, який зобов'язує мене сплатити штраф у 850 гривень. Причина штрафу не була вказана, тож довелося особисто їхати до виконавців, аби дізнатись про причини. Працівники виконавчої служби були не менш шоковані, ніж я. По-перше, як виявилось, мене таки було оштрафовано. Без мого відома, цинічно. Хлопці просто склали протокол, додали «води» від себе (до прикладу, щоб не придумувати мені роботу, посаду,  зробили мене безробітним), і двічі закріпили це все смачним підписом. Проте підпис не мій. Їхній. На свою «даївську» логіку, використали букву «К».  Кирило, все ж таки. По-друге, хлопці здійснили декілька правопорушень: службовий «підлог», перевищення службових повноважень. По-третє, я не буду замовчувати цей випадок. Подаю до суду», – написав Кирило Новіков.

Новіков зазначив, що виконавча служба мала би замислитися над принципом верифікації порушника. Невже тільки один єдиний підпис, але грамотно підроблений, може бути причиною незаконного накладання штрафу?

«До прикладу, мій підпис є на сайті державної компанії, якою я керую. І це нормально. А от чи нормально, коли державна виконавча служба користується тільки таким, застарілим і відверто слабким, доказом (і не витребує, додаткових доказів порушення) – це питання», – наголосив Кирило Новіков.

ІА «Дивись.info» надіслала інформаційний запит до ГУ Нацполіції Закарпатської області. Ми продовжимо слідкувати за розвиком ситуації.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: