МЗС України відправив ноту протесту російським колегам через візит Медведєва в Крим

Міністерство закордонних справ України виражає протест у зв'язку з неузгодженим з українською стороною візитом прем'єр-міністра Росії Дмитра Медведєвої в АР Крим і Севастополі і направив ноту протесту в МЗС РФ.

Міністерство закордонних справ України виражає протест у зв'язку з неузгодженим з українською стороною візитом прем'єр-міністра Росії Дмитра Медведєва в АР Крим і Севастополі і направив ноту протесту в МЗС РФ.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

«МЗС України висловлює протест через не узгоджене з українською стороною перебування на суверенній території України в її міжнародно визнаних межах, куди входять Автономна Республіка Крим і Севастополь, глави російського уряду Медведєва», - зазначено в коментарі українського зовнішньополітичного відомства у вівторок.

У МЗС наголосили, що перебування Медведєва на території Автономної Республіки Крим є відвертим зневажанням з боку російської влади державного суверенітету України, свідченням порушення з боку Російської Федерації Статуту ООН, принципів і норм міжнародного права, свідомого ігнорування цією країною своїх міжнародних зобов'язань.

Російському МЗС надіслали відповідну ноту протесту.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр РФ Медведєв 22-24 травня проведе низку заходів у Криму і Севастополі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: