Пенсійний фонд України - банкрут

Пенсійний фонд
firtka

Назріває катастрофа з пенсійними виплатами, а саме з дефіцитом пенсійного фонду, адже дефіцит пенсійного фонду сьогодні становить 145 млрд. гривень.

Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, повідомляє ТСН.

«Якщо у 2014 році дефіцит пенсійного фонду становив 80 мільярдів гривень і вирішувалось питання як його покрити, то було прийнято рішення оподаткувати пенсії, що дало 1 млрд 800 млн... Через рік прийняли рішення знизити ставку єдиного соціального внеску з 38% до 22%. Після цього деякі наші економісти стверджували, що як тільки ми знизимо ставку єдиного соціального внеску, недобір коштів перекриється. Пройшло 5 місяців і я хочу вам доповісти, що дефіцит Пенсійного фонду, який у минулому році становив 80 млрд гривень, становить сьогодні 145 млрд гривень. Тобто ми взяли 65 млрд гривень і віддали великому бізнесу, сподіваючись, що йому буде соромно і він поверне через підвищення заробітних плат і сплату внесків до Пенсійного фонду», - наголосив Рева.

За словами міністра дефіцит Пенсійного форду покривати немає чим.

«Нещодавно зустрічався з чорнобильцями. Вони запитували про те, до яких пір будуть отримувати таку мізерну пенсію? Принесли законопроект, який потрібно прийняти, щоб відновити соціальну справедливість. Я запитав про ціну цього законопроекту. Кажуть, що 6 мільярдів гривень, але, на їхню думку, це не гроші. Ну як вам сказати? Маємо дірку в 145 мільярдів, додамо ще 6, отримаємо 151. Завтра прийде ще хтось, бо у них взагалі мінімальна пенсія ... А у нас проблема в тому, що і нинішній дефіцит покривати, за великим рахунком, нічим », - зазначив Андрій Рева.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: