Програмування стане обов'язковим предметом в початкових школах Японії

школа

Міністерство освіти, культури, спорту, науки і технологій Японії призначило програмування обов'язковим для вивчення молодшими класами предметом з 2020 року

, пише видання Apparat.

У середній школі програмування в обов'язковому порядку вивчатимуть з 2021 року, а в старших класах - з 2022. Викладати будуть в ігровій формі - діти займуться написанням алгоритмів керування ігровими персонажами.

У містах Кога і Такео програмування вже викладається в початковій школі у співпраці з бізнесменами і волонтерами від громадських організацій. Уроки показали позитивний результат - зацікавленість школярів в навчанні зросла. Ця практика стане прикладом для інших шкіл країни.

Нинішній курс програмування в середній школі стане більш насиченим. А в старших класах програмування перестане бути факультативним предметом і перетвориться в обов'язковий.

Основна проблема впровадження програмування в школі - відсутність необхідного досвіду і знань у вчителів. Справитися з цим допоможуть лекції, організовані IT-бізнесом і громадськими організаціями.

В Ізраїлі програмування є обов'язковим предметом в старших класах шкіл з 2000 року. У 2014 році в Британії був представлений план, згідно з яким програмування стануть вивчати діти віком від п'яти років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: