Труднощі перекладу: версії Путіна і Порошенко телефонної розмови у «нормандському форматі»

Як працює «нормандський формат» - порівняння повідомлень на сайтах президента України і Росії про вчорашню телефонну розмову.

Як працює «нормандський формат» - порівняння повідомлень на сайтах президента України і Росії про вчорашню телефонну розмову, пише InfoResist.

«Президент Петро Порошенко провів телефонну розмову в «нормандської форматі» після завершення робочого візиту до Стамбула. Петро Порошенко звернув увагу на погіршення ситуації, зокрема обстріли в районі Авдіївки, що є реальною перешкодою для досягнення прогресу в мирному врегулюванні. Співрозмовники погодилися, що для продовження політичного діалогу потрібна рішуча деескалація і повне припинення вогню. Президент України підкреслив, що для цього Росія повинна вивести війська з окупованої частини України і припинити поставляти туди зброю і найманців. Президент також звернув особливу увагу на необхідність відновлення контролю за українсько-російським кордоном».

«Володимир Путін закликав до негайного припинення обстрілів Україні-збройними формуваннями населених пунктів Донбасу».

Керівники України, Франції, Німеччини та Росії висловили підтримку розгортання поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі і початку консультацій з цього питання. Під час розмови також наголошено на необхідності повного виконання Мінських домовленостей, включаючи створення безпеки передумов для проведення місцевих виборів в деяких районах Луганської та Донецької областей на основі українського законодавства та норм БДІПЛ/ОБСЄ».

«Відзначено важливість суворого дотримання режиму перемир'я, підвищення ефективності діяльності в зоні конфлікту Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ шляхом додання їй додаткових повноважень, а також зміцнення спільного центру з контролю і координації. Підкреслено, що ключовим елементом врегулювання повинен стати прямий діалог Києва з Донецьком і Луганській з метою повного і всеосяжного виконання Мінськом домовленостей від 12 лютого 2015 року.

Відзначено, що партнерам за «нормандським форматом» переданий Погоджений з ДНР і ЛНР пакет пропозицій по місцевих виборах, особливого статусу, амністії і децентралізації, які слід було б уважно розглянути в контактній групі. Підкреслено, що ключовим елементом врегулювання повинен стати прямий діалог Києва з Донецьком і Луганській з метою повного і всеосяжного виконання Мінськом домовленостей від 12 лютого 2015 року».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: