У Міноборони України до відповідальності за фінансові порушення притягнуто близько 400 осіб

Завдяки рекомендаціям, наданим внутрішніми аудиторами за результатами операційних аудитів та попереднього моніторингу ризикових операцій, з початку 2016 року у Мінобороні України попереджено втрат та збитків на суму понад 64 мільйона гривень

Про це сьогодні, 24 травня, під час брифінгу повідомила начальник Управління комунікацій та преси Міністерства оборони України полковник Оксана Гаврилюк.

За її словами, що завдяки рекомендаціям, наданим внутрішніми аудиторами за результатами операційних аудитів та попереднього моніторингу ризикових операцій, з початку 2016 року у Мінобороні України попереджено втрат та збитків на суму понад 64 мільйона гривень.

«У тому числі, зменшено вартість ремонту озброєння та військової техніки, вартість будівництва житла та капітального ремонту, не допущено завищення очікуваної вартості закупівель товарів, робіт і послуг», - сказала Гаврилюк

Також надано рекомендації та застереження щодо підвищення ефективності управління державними фінансовими і матеріальними ресурсами на суму близько 4,5 мільярда гривень.

За підсумками аудитів до відповідальності за фінансові порушення притягнуто близько 400 осіб.

З початку року в оборонному відомстві пройшли навчання з питань внутрішнього аудиту та контролю 72 керівники Міноборони та Збройних Сил України.

Ще 30 чоловік продовжують навчання за програмою «Сертифікований внутрішній аудитор» з внутрішнього аудиту за міжнародними стандартами.

Крім того, більше 100 представників Служби внутрішнього аудиту Міноборони підвищили кваліфікацію на заходах, організованих за сприяння Міністерства оборони Великобританії, Офісу зв’язку НАТО в Україні та Програми НАТО з професійного розвитку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: